Despre Suceava

Judetul Suceava, aflat in partea de nord a tarii, are resedinta in orasul Suceava. El este si cel mai mare oras din judet, cu un numar de locuitori de 105.865 de locuitori si o suprafata care masoara 52 de kilometri patrati.  Orasul este unul dintre cele mai vechi ale tarii, el fiind in urma cu mult timp capitala Moldovei. El este asezat pe o zona de deal, dar si pe vaile raului Suceava, care masoara 170 de kilometri. Raul izvoraste din Masivul Lucina si bazinul sau hidrografic ocupa 26% din suprafata judetului.

Orasul este impartit in 9 cartiere, dintre care unul este in devenire.  Suceava este infratit cu inca 6 orase din strainatate, dintre care cel mai important este Pheonix aflat in regiunea Arizona din Statele Unite. In judetul Suceava se afla multe obiective turistice, printre care multe biserici si manastiri, muzee sau cladiri cu importanta istorica.

Manastirea Sfantul Ioan cel nou a fost contruita intre anii 1514 si 1522 de catre Bogdan al III-lea.  Biserica din cadrul manastirii are 2suceva hramuri, Sfantul Gheorghe care se sarbatoareste pe 23 aprilie si Sfantul Ioan cel Nou care este sarbatorit de catre crestini pe date de 24 iunie a fiecarui an.

Manastirea Teodoreni, dateaza inca din anul 1597. Ea mai este cunoscuta si sub numele de Manastirea Todireni. Este o manastire de maici, cititorita de Teodor Movila. Aici se sarbatoaresc hramurile Inaltarea Domnului si Sfintele Pasti sau Invierea Domnului, cum este cunoscuta.Biserica Sfantul Nicolae a fost contruita in anul 1611 si se afla in centrul orasului Suceava. In anul 2004 biserica a fost inclusa pe lista monumentelor istorice importante din Romania. Stitul arhitectural are elemente specifice regiunii Moldova din acea vreme.

Intr-o cladire ce a fost contruita la inceputul secolului XIX, intre anii 1976-1977 a fost amenajat un muzeu, numit Muzeul de Stiinte ale Naturii. Cladirea care a fost contruita intre anii 1811-1814 a fost initial scoala populara din oras. Cladirea a fost restaurata intre anii 1992 si 2000, iar muzeul de astazi cuprinde obiecte de mineralogie, petrografie, botanica sau paleozoologie.

Un alt obiectiv turistic il reprezinta casa memoriala a lui Nicolae Labis, loc unde cunoscutul poet a trait. Casa se afla in satul Malini si a fost contruita in anul 1954 de catre Eugen si Profira Labis.

Din punct de vedere al educatiei, Suceava porta un rol important, avand avand o universitate importanta, Stefan cel Mare si multe licee, scoli generale si gradinite.

Ofertele de cazare din Suceava difera de la pensiuni si hoteluri. Preturile ajung in general intre 80-100 de lei pentru cei care doresc cazare la pensiuni si peste 100 de lei pentru cazare la hoteluri. Daca nu dispuneti de un buget foarte mare, puteti alege sa stati la vile sau la cabane, unde pretul este mai mic si conditiile bune.

Multe pensiuni din Suceava se afla la cativa kilometri distanta de oras, in locuri mai retrase, cu peisaje mai frumoasa si unde este mai linistete. Cei mai multi aleg sa stea in pensiunile din afara orasului, pentru ca sunt zone mai linistite, si pot sa se plimbe in voie prin imprejurimile ei.

Foto via Panoramio

DISTRIBUIȚI