Tipuri de aparate dentare fixe și avantajele lor

Aparatele dentare fixe reprezintă o măsură destul de des întâlnită pentru corectarea problemelor estetice și de funcționalitate ale danturii. Mai mult decât atât, un aparat dentar este și o metodă foarte utilă și economică în același timp, deoarece costurile nu sunt foarte mari raportat la timpul lung în care acesta trebuie folosit.

Ce este un aparat dentar fix?

Aparatul dentar este dispozitivul care ajută la îmbunătățirea alinierii dinților. Printre beneficiile pe care acesta le aduce utilizatorilor se numără îmbunătățirea funcției de masticație și corectarea arcadelor dentare.

Scopul principal al unui aparat dentar fix este acela de a deplasa dantura în direcția dorită, ceea ce înseamnă că acesta corectează alinierea dento-maxilarelor cu o formă neobișnuită.

Tipuri de aparate dentare fixe:

– aparat dentar fix ceramic

– aparat dentar fix safir

– aparat dentar metalic

Care sunt avantajele unui aparat dentar fix:

– unul dintre cele mai importante avantaje este faptul că aparatul dentar poate să ajute atât în cazul tinerilor cât și în cazul adulților, dacă situația o impune.

– un aparat dentar fix își arată rezultatele după maxim doi ani de zile, adică un timp mult mai scurt decât al aparatelor dentare mobile.

– reducerea costurilor este și ea simțitoare în cazul aparatelor dentare fixe, care sunt mult mai economice și ridică costuri mult mai mici decât alte tipuri de aparate dentare.

– în majoritatea cazurilor, rezultatele obținute cu ajutorul aparatului dentar fix sunt permanente și nu recidivează în timp.

– cu ajutorul aparatelor dentare fixe pot fi corectate chiar și afecțiuni destul de grave, precum malocluziile dentare.

– faptul că aparatul dentar se află în funcțiune 24 de ore din 24 nu face decât să-i mărească eficiența.

Prețul unui aparat dentar fix

Chiar dacă un asemenea dispozitiv ridică prețuri considerabile, eficiența și rezultatele de care dă dovadă sunt cu adevărat satisfăcătoare.

Un aparat dentar fix metalic costă în jur de 2000 de lei, unul din ceramică în jur de 3100 de lei și unul din safir în jur de 3400 de lei.

În final, alegerea depinde de nevoile și posibilitățile dvs.

sursă foto

DISTRIBUIȚI