Din România în Veneția fără bani

Veneția este una dintre cele mai frumoase destinații turistice din Europa, fiind un oraș romantic foarte frecventat de cuplurile de îndrăgostiți, dar și de turiști în general. Se află pe malul Mării Mediterane, la aproximativ 1.000 de kilometri de România.
Deși ai nevoie de bani ca să ajungi acolo, o dată ce te afli în acest oraș splendid al Italiei vei găsi o multitudine de lucruri frumoase de făcut care nu te vor costa nimic altceva decât timp. Iată câteva dintre acestea:

Piața San Marco
Este imposibil să nu fi auzit deja de acest obiectiv turistic extrem de cunoscut și de popular în Veneția. Vei avea oportunitatea de a admira clădirile vechi, monumentele frumoase ale orașului și de a face plimbări romantice în această piață cu iz istoric medieval.

Grădinile publice
Veneția nu oferă foarte multe parcuri sau spații verzi, datorită infrastructurii sale. Cu toate acestea însă, în estul orașului pot fi găsite Grădinile publice venețiene, care datează din secolul al IX-lea și care te vor încânta cu minunățiile naturale prezente aici.

Arsenalul
Este un loc splendid și deosebit de impresionant, ridicat în 1104. Este practic un orășel în interiorul Veneției, unde poți admira clădiri și monumente vechi, dar și arhitectura străzilor foarte interesantă.

Basilica Santa Maria della Salute
Este o clădire monument a acestui oraș, cu o arhitectură barocă ce te va lăsa fără cuvinte. Este elegantă și impresionantă în același timp, deși simbolizează una dintre cele mai urâte amintiri ale Europei medievale: epidemia de ciumă din urmă cu 2-3 secole.

Pe lângă acestea, mai amintim și Insulele Lido, Murano și San Giorgio Maggiore, Ghetoul evreiesc sau Biserica San Zaccaria.

Veneția se află la aproximativ 1000 de kilometri distanță de România. Din Cluj-Napoca, spre exemplu, sunt 1164 de kilometri, pe care îi poți parcurge cu mașina în aproximativ 12 ore. Dacă nu dispui de o mașină personală, firma 321 rentacar îți pune la dispoziție mai multe mașini la prețuri de închiriere foarte avantajoase, atât din Cluj cât și din Târgu Mureș.

Călătoria cu mașina te poartă prin Ungaria și Slovenia înainte de a ajunge în Italia, traversând mai multe orașe și zone interesante ale Europei, care sunt ele însele obiective turistice ce merită vizitate.

Sursă imagine