Parcul Natural Apuseni, în apropiere de Cluj-Napoca

Parcul Natural Apuseni este o mândrie a Transilvaniei și a României, un loc splendid în care peisajele naturale senzaționale se află la tot pasul. Această zonă a prezentat interes turistic încă de pe vremea Imperiului Austro-Ungar, iar cele mai vechi trasee au apărut în jurul anului 1900.
De Parcul Natural Apuseni se leagă numele mai multor personalități istorice ale României, care prin diferite mijloace au încercat să conserve aceste frumuseți naturale. Îi amintim aici pe Emil Racoviță, Marcian Bleahu, Zeno Oarcea, Iosif Viehmann, Valeriu Pușcariu, Nicolae Boșcaiu, și Cristian Pop.

Iată câteva obiective turistice care pot fi vizitate în Parcul Natural Apuseni:

Peștera Urșilor este cunoscută încă din 1975, când în data de 17 septembrie a fost descoperită ca urmare a unei dinamitări în cariera de marmură de la Chișcău.

Peștera Ghețarul Scărișoara se află la marginea platoului carstic Scărișoara, la 1165 de metri altitudine, și are 720 de metri în lungime și 105 adâncime. Intrarea în peșteră are aproximativ 60 de metri în diametru.

Poiana Florilor poate fi găsită pe versantul de sub abruptul Pietrei Galbene, fiind formată dintr-un grup de poieni răspândite în imensitatea pădurilor de fag din zonă.

Cascada Săritoarea Bohodei este accesibilă din drumul forestier de pe Valea Aleului, oferind turiștilor o multitudine de peisaje splendide.

Groapa Ruginoasă este un obiectiv turistic extrem de interesant, reprezentat de o groapă propriu-zisă adâncă de 100 de metri și cu un diametru de peste 600 de metri, de o culoare care aduce cu rugina.

Ghețarul Focul Viu este al treilea bloc de gheață ca mărime din România, după Ghețarul Scărișoara și Avenul Borțig care pot fi găsite tot în Parcul Natural Apuseni. Ghețarul Focul Viu are 25.000 metri cubi.

Turiștii care ajung în Cluj-Napoca au de parcurs aproximativ 100 de kilometri până în Parcul Natural Apuseni. Distanța este ușor de acoperit cu mașina, acesta fiind și mijlocul de transport recomandat până în zonă. Dacă nu dispui de autoturism propriu poți apela la serviciul de rent-a-car, ce îți va oferi confortul și flexibilitatea de care ai nevoie pentru o excursie reușită, la prețuri de închiriere reduse.

Sursă imagine