Ce trebuie să știi atunci când închiriezi un apartament pe termen scurt?

Serviciul de cazare în regim hotelier a cunoscut o importantă extindere în ultimii ani în România. Apartamentele și garsonierele de închiriat pe termen scurt (una sau mai multe nopți), sunt acum foarte des întâlnite în orașele mari ale României cu potențial turistic sau care primesc vizita multor oameni de afaceri, cum ar fi Bucureștiul.

Aceste unități de cazare au câștigat mult teren în fața hotelurilor și pensiunilor obișnuite datorită mai multor factori, printre care amintim prețurile mai mici, condițiile de cazare situate de regulă la nivelul hotelurilor de 4-5 stele, dar și amplasării acestora în cele mai importante zone de interes din orașele mari.

Iată mai jos câteva dintre cele mai importante lucruri generale de care trebuie să ții seama atunci când te decizi să închiriezi în regim hotelier.

Tarifele afișate pe site nu conțin de regulă TVA. Acesta se aplică de obicei în momentul facturării și constituie 9% din valoarea prețului de închiriere. De asemenea, prețurile afișate se referă la o perioadă de 24 de ore, adică perioada minimă pentru care aceste unități de cazare pot fi închiriate.

Apartamentele și garsonierele trebuie păstrate în condiții bune, fără daune materiale aduse imobilului. Este o regulă întâlnită și la hoteluri, iar stricăciunile provocate de chiriași vor fi achitate de aceștia.

O altă condiție de cazare este păstrarea liniștii în clădirile închiriate. Acest lucru înseamnă că organizarea de petreceri și volumul ridicat al muzicii sunt de regulă interzise, pentru a preveni disturbarea vecinilor. De obicei, orice plângeri ale acestora vor fi îndreptate direct către chiriași.

Unul dintre cele cele mai importante lucruri de știut este faptul că vei beneficia de un confort sporit în apartamentele de regim hotelier, care depășește de cele mai multe ori condițiile unei camere de hotel. Acest lucru este posibil deoarece atmosfera este una familială, cotidiană, care te face să te simți în confortul propriei locuințe.

Bucureștiul are foarte multe oferte pentru cei care doresc să închirieze în regim hotelier. Spre exemplu, firma RoCazare din capitală îți oferă numeroase garsoniere și apartamente cu două sau mai multe camere, în care îți poți petrece perioada de ședere în oraș, fie că te afli aici pentru afaceri sau ești în vacanță.

DISTRIBUIȚI