Obiective turistice în Costinești

Este adevărat că anul abia a început și că ne mai desparte cel puțin 6 luni până la mult râvnitul concediu de vară, dar turiștii experimentați știu că acesta este un moment bun pentru a începe planificarea vacanței de vară. Asta înseamnă alegerea destinației, decizia asupra mijlocului de transport folosit, stabilirea bugetului și căutarea unui loc de cazare care să se potrivească cu nevoile tale. 

Dacă nu te-ai decis încă, citește rândurile de mai jos pentru a vedea ce atracții turistice ai putea admira în stațiunea Costinești, de pe malul Mării Negre. Chiar dacă nu ești un obișnuit al litoralului românesc, tot ar trebui să iei în considerare o vacanță în această destinație magică a țării noastre.

Costineștiul este vizitat anual de sute de mii de turiști români și străini datorită plajelor sale splendide, monumentelor sau muzeelor interesante. Să nu uităm nici de restaurantele din această stațiune, unde te poți bucura pe deplin de tot ceea ce înseamnă bucătăria tradițională românească, dar și de preparate internaționale care te vor purta în alte țări prin intermediul gusturilor.

Iată o listă a celor mai importante puncte de interes pe care nu trebuie să le ratezi în Costinești:

Stațiunea Costinești este ea însăși un obiectiv turistic. Stațiunea se află la 31 de kilometri sud de municipiul Mangalia.

Schitul Sfânta Elena este un monument istoric deosebit de important, mai ales pentru cei pasionați sau interesați de turismul religios.

Plaja Costinești este principalul motiv pentru care călătorești în această stațiune, astfel încât asigură-te că petreci suficient de mult timp pe nisipul său.

Epava Evanghelia se află în partea nordică a stațiunii, fiind fosta navă a grecului Aristotel Onassis, care a naufragiat în anii ’60.

Obeliscul este monumentul-simbol al stațiuni, fiind instalat pe plaja din Costinești în anii ’70.

Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile care îți vor face șederea în Costinești o experiență plăcută și interesantă, la amintirea căreia vei reveni cu drag în zilele reci ale iernii.

foto