De ce să vizitezi Istanbul ?

Cunoscut în trecut și sub denumirea de Constantinopol, Istanbul a fost capitala Imperiului Otoman și unul dintre cele mai frumoase orașe ale Turciei. Istanbul este ales adeseori de turiștii care vor să viziteze cu adevărat Turcia și nu doar să se bronzeze pe plajele ei.

Vizitarea atentă a Istanbulului îți va oferi o altă perspectivă asupra acestui popor care în trecut a fost un inamic periculos pentru strămoșii noștri. Iar Istanbul este punctul perfect pentru a începe o călătorie în trecutul glorios al Turciei.

Orașul își atrage turiștii prin obiective turistice extrem de interesante și oferte foarte avantajoase, pe care le puteți descoperi la o simplă căutare după cuvintele oferte Turcia.

În ceea ce privește obiectivele turistice, amintim de Palatul Topkapi, care a fost reședință pentru Imperiul Otoman timp de 400 de ani. Este o construcție impresionantă, acoperind circa 700.000 de metri pătrați și având ziduri înconjurătoare de aproximativ 5 kilometri lungime.

Muzeul Sfânta Sofia este un alt obiectiv turistic de care cu siguranță ați auzit. Construcția datează încă din anul 537, fiind un lăcaș de cult până în 1934, când a fost închisă și redeschisă un an mai târziu drept muzeu.

Dacă vă aflați în căutare de lucruri care să vă impresioneze, nu ratați nici Turnul Galata. Are o înălțime de 61 de metri, oferind o panoramă fascinantă asupra întregului oraș. Turnul Galata se numără printre cele mai vechi obiective turistice din Istanbul.

Pentru o privire în tradițiile și spiritul comercial al turcilor, vizitați Marele Bazar (sau Grand Bazaar). Veți descoperi aici circa 4000 de magazine care mai de care mai interesante. Suprafața sa este de 47.000 de metri pătrați, motiv pentru care ar trebui să fiți pregătiți pentru o plimbare serioasă dacă vreți să îl vedeți în întregime.

Pentru o plimbare în aer liber, alegeți parcul Miniaturk. Aici veți descoperi toate obiectivele importante ale Istanbulului în miniatură, lucru care oferă șansa unei priviri în perspectivă asupra clădirilor uriașe din capitala Turciei.

Fie că alegeți un city break sau o vacanță mai lungă, Istanbul este o alegere cu care nu puteți da greș.

Sursa foto: flickr.com

DISTRIBUIȚI