Clujul, un oras cat o tara …

Acum cateva zile m-am intors in Cluj Napoca, care pentru cei care nu stiu, este unul dintre cele mai importante centre culturale si medicale din zona Transilvaniei dar si din tara.

M-am intors cu jumate de gura, dupa 3 ani, pentru ca din pacate vin inapoi in acest oras in scopul jobului si presimt ca nu prea o sa am prea mult timp la dispozitie sa il redescopar. Da ! Clujul este un oras care merita cunoscut ca la o prima intalnire, iar de fiecare daca cand ajungi inapoi in acest oras este recomandat sa il redescoperi, deoarece este un ansamblu de zumzete vii, care de la an la an is schimba obiceiurile si naravurile. Te face te minunezi cu fiecare om cu care iei contactul, creeand o  atmosfera multiculturala in care tot ce poti sa faci este doar sa traiesti momentul.

Cazare Cluj am gasit destul de rapid, just google and the first hit’s the winner, adica mi-a venit in ajutor un site pe nume CazareClujNapoca.ro care cred ca aduna la un loc toate pensiunile si hotelurile din oras. Am ales, ma rog firma a ales pentru mine un apartament in regim hotelier,  destul de ok , in centrul Clujului, pentru cunoscatori in Piata Mihai Viteazaul, avand pret decent in raport cu intimitatea oferita de un apartament. Pentru cei care nu aveti chef sa va bateti capul cu prea multe cautand cazare ieftina cluj, va recomand acest site, merge in tonurile orasului pe old school si din cate am vazut are si o filtrare mica dupa bugetul alocat.

Dupa descarcarea bagajelor in living (apartamentul are 2 camere, bucatarie si baie si usa la intare 😀 … cu cheie) am luat directiunea Parcului Central, pe care l-am gasit usor, 10 minute de Piata Mihai Viteazul pe jos, mersul pe jos te face sa ramai cu picioarele pe pamant cand incepi sa observi puzderia de studente :). Parcul s-a schimbat un pic, pare mai curat, pardon rectific mai ingrijit, urmatoare directiune a fost Lacul Chios, un lac destul de curat fata de cum mi-l aminteam eu. Recunosc ca desi orasul pare vechi si „vintage” se simte tehnologizarea la fiecare pas, dar in ciuda tehnologizarii accentuate aerul boem „a la Cluj” mi-a ramas impregnat si il recunosc intr-o mie.

[quote style=”boxed”]Clujul traieste frumos ![/quote]

Ca tot vorbeam de studentime, nu m-am putut abtine si am dat 2 – 3 telefoane, fiind intr-o zi de joi, clar ca lumea avea chef de o bere, o suc, o ciunga ceva de rontait.Toate bune si frumoase si am zis ca merita ….

[continuarea in curand … ]

Foto [via]

DISTRIBUIȚI