Orasul Cluj Napoca

Cluj Napoca este un mare oras din Romania, din regiunea Transilvaniei. Cu 314.531 de locuitori si 179.5 kilometri patrati formeaza un care complex cultura si istoric din Transilvania. Orasul Cluj Napoca este numit dese ori si Cluj, fiind mai scurt si venind de la judetul din care face parte, Cluj. El este infratit cu 19 localitati din straitate, printre care Columbia, Dijon sau Chacao, din Venezuela.

Este situat in partea centrala a Transilvaniei, in zona unde se leaga Muntii Apuseni, Podisul Somesan si Campia Transilvaniei. Cluj Napoca se intinde pe vaile raului Somesul Mic si Nadas. In zona din jurul orasului se intind in mare parte paduri unde puteti gasi plante rare ca papucul doamnei, stanjenelul, capsunica sau serparita.  In zona exista 2 mari rezervatii botanice, Fanetele Clujului si Rezervatia Valea Morii. Padurile din jur adapostesc o fauna diversificata cu animale precul porcul mistret, bursucul, vulpea, iepuri sau veverite.

Prima mentionare in istorie a orasulul Napuca, dateaza din anii 107-108, imediat dupa rezboaiele de cucerite a Daciei.

In 1992 populatia Clujurul a ajung pana la 328.602 de locuitori, cei mai multi din istorie, ca si in multe orase in tara.

Cluj Napoca este un important oras al culturii. Deasemenea are si multe universitati cunoscute cu multe facultati de mai multe profile unde studieaza multi studenti din toata tara. Tot in Cluj se afla si cea mai mare universitate din tara si anume Universitatea Babes-Bolyai un studeaza peste 45.500 de studenti avand 167 de specializari. Dintre acestea 98 sunt in limba romana, 52 in limba maghiara, 13 in germana, si doar 4 in engleza. Numele universitatii este dat de doi mai oameni ai acestui oras: Victor Babes, cercetator roman si Janos Bolydai, un matematician maghiar.

Din punct de vedere sportiv Clujul are 2 cluburi de fotbal, CFR 1907 Cluj si U Cluj, amandoua echipe mari din Liga I.

Teatrul National Lucian Blaga a fost inaugurat pe 1 decembrie 1919 este un important centru cultural din oras si cea mai importanta institudie teatrala din Transilvania.

Orasul este strabatut de 662 kilometri de strazi, iar transportul in comun se realizeaza pe aproximat jumatate pe 342 de kilometri de strazi prin autobuze, troilebuze sau tramvaie. Clujul are si un aeroport international, situat la 6 kilometri distanta de centru. Aeroportul are curse directe catre mai multe localitati din strainatate, fiind un important punct de plecare din tara pe calea aerului.

Orasul dispune de multe oferte de cazare, cu multe pensiuni si hoteluri. Sunt multe oferte ce vin din partea pensiunilor, fiind foarte populare in zona datorita frumusetii peisajului care inconjoara orasul. Preturile sunt putin sub 100 de lei pentru o persoana pe zi la pensiuni si ajung pana aproape de 200 de lei pentru hoteluri. Preturile sunt putin mai mari, fiind un oras mare vizitati de multi turisti.

Foto via ClujTravel

Articol sustinut de Red Hotel