Zonele frumoase ale Muntilor Apuseni

Muntii Romaniei sunt foarte frumosi, lantul muntos Carpatic formand multe obiective turistice naturale si peisaje de vis. Muntii
Apuseni se afla in Transilvania si fac parte din Carpatii Occidentali. Cu altitudinea maxima de 1849 de metri, in Varful Curcubata Mare. Muntii Apuseni adapostesc peste 400 de pesteri importante. Rocile predominante sunt cele calcaroase, muntii fiind formati prin incretire. Prezenta rocilor calcaroase a favorizat formarea pesterilor si de aceea sunt in numar de peste 400. Aici refieful care predomita este cel carstic, bogat in pesteri, chei sau defilee.

Muntilor Apuseni

Arieseni este un sat din Muntii Bihorului fiind o statiune turistica mai mult importanta local. Iarna, motivul principal pentru care turistii vin aici este partia de la Vartop, iar pe timpul verii obiectivele turistice din apropiere. Partia este de mari dimensiuni, reusind sa bucure pe cei pasionati de ski. Zona este foarte frumoasa, impadurita aproape in intregime si cu multe obiective turistice aflate in apropiere, la doar cativa kilometri distanta. Aici au loc diverse tabere scolare in fiecare an, adresate in special elevilor.

O alta localitate importanta pentru aceasta zona este Belis. Orasul cu peisajele sale impresionante poate atrage pe oricine. Lacul Belis este un loc unde mai multi localnici se scalda, fiind printre singurele optiuni din zona pentru inot. Lacul impreuna cu padurile din imprejurimi ofera zonei un peisaj unic. O mica insulita de pe Lacul Belis, plina de copaci ii atrage pe turistii care inoata sa ajunga la ea sau folosesc skijet-urile.

Localitate Albac se afla la aproape 100 de kilometri de orasul Alba si la 17 kilometri de Campeni. Prima oara atestata in anul 1733, a avut numele de Raul Mare. Biserica lui Horea, cu hramul Nasterea Maicii domnului si Sfantul Pantelimon, este una dintre frumoasele biserici ale zonei. Satul cu casele contruite in stil popular, ar putea atrage multi turisti straini interesati de cultura si obiceiurile noastre. Raurile din zona ofera celor mai curajosi un prilej de a se scalda in apa rece de munte.

Cei care aleg sa vina in zona cauta cel mai des locuri de cazare fiind o zona frumoasa care ii determina pe turisti sa mai petreaca cateva zile pe aceste locuri. Cele  mai intalnite oferte de cazare sunt cele oferite de pensiuni si cabane.

Cei care cauta cazare in Muntii Apuseni, pot vorbi si cu localnicii care au camere special pregatite pentru turistii care doresc un pret mai rezonabil la cazare. Localnicii vor in general cativa zeci de lei de persoana pe noapte.

Cei care doresc cazare ieftina in alte locuri decat casele oamenilor pot gasi la cabanele de 2 sau 3 stele  de pe marginea Lacului Belis, de unde puteti admira si frumusetea lui.

Exista o multime de pensiuni in Muntii Apuseni, cele mai multe avand oferte atractive pentru turisti. Pensiunile de 2 stele au preturi in general sub 100, cei mai multi fiind multumiti de ele.  Pensiunile sunt cele mai alege optiuni de cazare fiind la indemana si rezonabile in raport calitate pret.

Foto via Panoramio

 

DISTRIBUIȚI