Zile de iarna, cu gandul la mare, la Costinesti

În zilele acestea de iarnă, mai frumoase sau mai urâte câteodată, visăm cu ochii deschiși la mare, soare și distracție pe plajă. Cu siguranța iarna asta ne joacă feste, nefiind încă hotărâtă dacă să ne ofere sau nu zăpadă, dar majoritatea dintre noi ne dorim să vină vara, să plecăm în concediu și să ne bronzăm în stațiuni cunoscute din lumea întreagă. Deja ne facem planuri, căutăm unitățile de cazare, comparăm prețurile și sprerăm să prindem o reducere pentru rezervare timpurie. Putem să survolăm internetul în căutarea destinației perfecte sau să ne interesăm de o stațiune preferată unde am mai petrecut și alte concedii.

România ne oferă posibilitatea să ne petrecem vacanța și în zone montane, și la malul Mării Negre. Dacă există un lucru de care nu ducem lipsă în această țară, este, cu siguranță, turismul sau mai exact locurile unde să avem parte de un concediu odihnitor sau plin de distracție. Putem oricând să facem un tur al celor mai cunoscute orașe ale României sau un traseu montan, să descoperim peșteri, să campăm lângă un lac sau să ne bronzăm pe plajă. Cu siguranță, avem ce vedea în țara noastră, probabil ar trebui doar să conștientizăm mai mult valoarea turismului intern. Într-adevăr, și destinațiile externe sunt o soluție pentru cei care vor să descopere locuri noi, să cunoască alte civilizații și să facă parte o perioadă dintr-o altă cultură. Descoperirea locurilor noi este o metodă bună ne de deschidem orizonturile și să ne îmbogățim cunoștințele despre lumea în care trăim.

Propun România ca și destinație de vacanță pentru anul acesta. Orașele Transilvănene sunt învăluite de aer medieval. Oricând mergi în cele 7 foste cetăți ale Transilvaniei (Orăștie, Mediaș, Cluj Napoca, Sibiu, Sighișoara, Bistrița, Brașov) vei găsi străzi pline de istorie, piețe liniștite și ruinele zidurile de apărare și a cetăților mărețe. Să nu uităm că Sighișoara este printre puținele cetăți medievale încă locuite din Europa. Dacă îți place pescuitul și cauți un loc de relaxare în mijlocul naturii poți merge în Delta Dunării. Aici vei găsi cea mai mare rezervație de ținuturi umede din Europa și vei putea admira păsări sălbatice rare și peisaje spectaculoase. Dacă, totuși, cauți distracție, bronz și mare în același loc, poți alege litoralul românesc. Mamaia este probabil cea mai cunoscută și luxoasă stațiune de pe malul Mării Negre, dar tot în Costinești vei găsi distracția cea mai mare și tineri gata să petreacă până soarele răsare. Dacă alegi să îți petreci concediul în Costinești îți recomand să te uiți peste oferte de cazare de pe site-ul www.cazarecostinesti.me, unde vei găsi numeroase oferte actualizate. Poți, de asemenea, să alegi să faci traseul Transalpina sau Transfăgărășan, unele dintre cele mai spectaculoare drumuri ale Europei. Nu uita nici de chei. Poți să admiri peisajele din Cheile Bicazului, Cheile Turzii sau Cheile Grădiștei.

Oriunde ai merge, amintește-ți că România este plină de locuri absolut minunate. Cele enumerate mai sus sunt doar o parte mică din tot ceea ce oferă țara noastră. Poate că nu vei găsi luxul râvnit de mulți, dar vei avea parte de aer curat, relaxare sau distracție, în funcție de destinația aleasă.

DISTRIBUIȚI