Vi s-a întâmplat vreodată să vă împachetați lucrurile cu doar câteva minute înainte de plecarea în concediu?

Vi s-a întâmplat vreodată să vă împachetați lucrurile cu doar câteva minute înainte de plecarea în concediu? Sau această situație este, pentru voi, o stare de fapt? Pentru mulți dintre noi, vacanța este un lucru serios, o perioadă relaxantă pe care o așteptăm întreg anul.

Glumind puțin, un cunoscut de-al meu și un personaj extraordinar din industria turismului românesc, dl. Antonescu de la Marshal Turism, spunea: “în medicină și în turism nu ai voie să greșești”. Poate că nu a spus-o dânsul primul, însă de la dânsul am învățat. Și se referă atât la agentul turistic prin care ne facem rezervarea, cât și, bineînțeles, la noi înșine. Ce s-ar întâmpla dacă ne-am uita pașaportul acasă? Sau ce ne-am face dacă, la poarta de îmbarcare a avionului, personalul companiei aeriene ne informează că biletul nu a fost emis pe numele corect? Ar fi un an ratat! Un concediu pe care ni-l planificăm cu multe luni înainte este ruinat de un mic detaliu. Despre astfel de detalii dorim să vă vorbim astăzi.

Pregătirile încep în momentul în care ne exprimăm preferințele în materie de locuri de văzut. Apoi, ne căutăm cele mai avantajoase pachete turistice, având în vedere perioada din an, distanța și, nu în ultimul rând, prețurile. Vom fi, probabil, informați de faptul că nu este o idee bună să călătorim în Caraibe în perioada uraganelor și nici nu putem risca o vacanță pe malurile Oceanului Indian în sezonul musonilor. Consultăm familia sau prietenii și picăm de acord asupra destinației dorite și începem să planificăm pașii de urmat înainte de plecare.

– Citeste continuarea articolului pe Calatoresc.ro

DISTRIBUIȚI