Vacante in apropierea Sibiului

Sibiul este un mare oras a Romaniei. Alaturi de Iasi, Timisoara si Cluj, este un oras important datorita istoriei si culturii lui. Cu un numar de 155.000 locuitori, este orasul care in anul 2007 a fost considerat Capitala Culturala Europeana impreuna cu Luxembourg. In ultimii ani s-a dezolvatat mult, din punct de vedere economic si cultural. Aflat in partea de sud a Transilvaniei, este un important nod feroviar, avand 4 gari: Gara Mare, Gara Mica, Subiu Triaj si Turnisor. In orasul Sibiul a fost construita si prima gradina zoologica din Romania in anul 1928, iar alt an important din istorie este 1671 cand s-a gasit gaz metan in apropierea orasului Sibiu.

Si imprejurimile Sibiului sunt la fel de importante, fiind localizate mai multe orase.

Gura Raului este resedinta comunei cu acelasi nume. Are o suprafata de aproape 100 de kilometri patrati si 3.621 locuitori. In aceastasibiu localitate se afla Monumentul Eroilor Romani din Primul Razboi mondial cu o inaltime de 3.35 metri. Un al monument important este Biserica Mica care are hramul Sfintei Paraschiva. Biserica a fost contruita in secolul XVIII. La aproximativ 3 kilometri de localitate se afla un lac de acumulare. Lacul a fost creeat cu scopul de a alimenta localitate cu apa. Un rau din apropierea localitatii, poate fi un loc apreciat de turistii. Raul involburat curge printre padurile dese din zona. Iarna aici se pot practica sporturi ca skiatul, fiind amenajata o partie speciala pentru asta. Localitate este amplasata intr-o zona foarte frumoasa, intre versantii putin abrupti ai muntilor impaduriti care ofera peisajului ceva special.

Localitate Sibiel apartine de orasul Saliste, din judetul Sibiu. Aici se afla multe obiective turistice cu importanta istorica. Muzeul de icoane pe sticla cu numele Pr Zosim Oancea este cel mai mare din toata zona Ardealului. Biserica Sfanta Treime, cuprinde multe icoane pictate pe lemn si sticla, ea fiind valoroasa pentru picturile ei. Academicianul Andrei Otetea s-a nascut in aceasta localitate pe 24 iulie 1894 si a fost unul dintre istoricii romani. Aflata la 21.5 kilometri de Sibiu, peisajul impresioneaza de cele mai multe ori pe turistii veniti aici. Pensiunile din zona pregatesc pentru turisti meniuri traditionale, care te vor face sa iti amintesti de traditiile romaniei. O localitatea frumoasa, modesta cu oameni muncitori si primitori pentru orice strain poate fi locul perfect unde sa petreacai cateva zile pentru a se relaxa.

Rau Sadului este un sat din judetul Sibiu, resedinta comunei care ii poarta numele. Cu peisajele frumoase din zona satului atrage turisti pasionati de natura. Zona este perfecta pentru plimbari prin padure sau excursii pentru cei care vor sa scape de stresul oraselor. Padurile dese care imprejmuiesc zona adapostesc mai multe animale printre care ursi. Zona ofera mai multe posiblitati de cazare printre care multe pensiuni.

Talmacel este o localitate aflata la 18,2 kilometri sud de orasul Sibiu, distanta care poate fi parcursa in 22 de minute cu masina. Este o zona frumoasa, localitate aflandu-se intr-un loc care seamana cu o depresiune. Este o localitate potrivita pentru cei care adora vacantele in liniste si aer liber.

Foto via Panoramio

DISTRIBUIȚI