Vacanta la Costinesti

Litoralul Marii Negre reprezinta pentru Romania cea mai importanta destinatie turistica din tara. Anual vin mii de turisti pe plajele de la statiunile formate pe litoral. Caldurile foarte mari din ultimii ani atrag tot mai multi turist pe plaja, care vor sa evite orasul aglomerat unde temeperaturile ajung pana la gradul de canicula.

Pe litoral exista in prezent peste 10 statiuni care vin cu multe oferte menite sa atraga turistii doritori sa se racoreasca in apa marii.

Statiunea Costinesti este printre cele mai importante de pe tot litoralul romanesc. Localitatea Costinesti avea in anul 2002 905costinesti-2 locuitori, dar vara poate ajunge pe cateva mii, datorita fluxului de turisti care vin aici pe tot timpul verii. Statiunea a fost initiat un mic sat bazat pe pescuit, dar cu timpul a evoluat intr-o destinatie de vara preferata pentru tineri si studenti. Pe timpul comunismului s-au construit aici o serie de complexuri cu vile si un hotel, moment in care a inceput dezvoltarea orasului din punct de vedere turistic. Dupa revolutia din anul 1989 multe dintre cele deja contruite au fost modernizare, dar in afara de asta s-au mai construit si alte hoteluri, vile si pensiuni, in special in partea de nord a statiunii.

Pe teritoriul statiunii se afla un lac, Lacul Costinesti.  Are o suprafata mica, de 7 hectare cu adancimi mici. Este singurul lac de pe litoral care nu este alimentat din subteran. Salinitatea mare a apei din lac a favorizat formarea unui strat de namol care este folosit la tratarea bolilor reumatice.

Prima activitate turistica in zona a debutat in anul 1949, cand aici s-a organizat o tabara destinata pionierilor. In anul 1956 s-a organizat aici prima tabara de vara destinata studentilor, statiunea avand o istorie de peste 50-60 de ani.

La Costinesti puteti sa va distrati in cea mai mare discoteca in aer liber din tara si anume Disco Ring. Pentru cei care vor sa practice sporturi nautice, Lacul Costinesti este potrivit pentru cei care vor sa se plimbe cu hidrobicicleta sau cu barca. Epava Evanghelia este o alta atractie a zonei, fiind un vas grecesc care a esuat aici in anul 1960, astazi aflat in partea de nord a statiunii. Pentru cei care adora muzica rock pot asculta astfel de piese la terasa White Horse.

Plaja de la Costinesti are o lungime de 1 kilometru, iar impreuna cu nisipul fin alcatuiesc un mediu pefect pentru turistii care vor sa se scalde sau sa faca plaja.

Pentru cei care cauta cazare la Costinesti, exista multe hoteluri si pensiuni populare cu preturi rezonabile pentru oricine. Pentru cazare ieftina la Costinesti puteti alege serviciile oferite de localnici care au camere sau case amenajate pentru turistii care nu dispun de prea multe resurse financiare si cauta oferte mai ieftine.

Foto via Panoramio

Articol sustinut de Red Hotel

DISTRIBUIȚI