Vacanta in Brasov

Romania are multe obiective turistice frumoase si interesante, din pacate lipseste promovarea si infrastructura necesara pentru a se brasovdezolva mai mult turismul. De la pesterile din Muntii Occidentali, pana la Manastirile din Moldova, mai sunt si orase importante pentru turismul tarii noastre. Multe dintre ele atrag in fiecare an mii de turisti pasionati de natura, cultura si turism. Cei mai multi vor sa vada lucruri noi si sa mai invete cateva ceva despre cultura si traditiile noastre. Partea lantului muntos Carpati rezenta in Romani, reprezinta pentru noi unul dintre cel mai important factor care ne-ar putea ajuta sa ne dezvoltam spre turism.

Unul din acele orase importante este Brasov, un oras afla in despresiunea cu acelasi nume, Depresiunea Brasovului, care atrage foarte multi turisti in fiecare an, fiind un oras aflat in zona montana, la altitudinea de 625 de metri. Cu 227.961 de locuitori, conform datelor din anul 2011, suprafata lui este de 267.32 kilometri patrati. Pozitia geografica a orasului, in centrul Romaniei, il face important pentru turism, el fiind unul dintre principalele punctele de plecare catre alte destinatii turistice din tara, asta favorizandu-l foarte mult.

Este un oras cu infrastructura moderna, cea ce permite desfasurarea mai multor activitati ecomonice, cultura sau sportive in zona lui.

In zona s-au gasit dovezi alte existentei unei mari culturi neolitice, alaturi de alte descoperiri din epoca Bronzului. Alte descoperiri au aratat ca pe teritoriul orasului Brasov au existat mai multe temple dacice si a unor asezari si cetati.

Animalele salbatice traiesc in padurile de la periferia orasului, de multe ori venind ursi care cauta mancare in resturile aruncate de oameni. Acest fenomen are un efect grav asupra dezvoltarii ursilor, fiind si foarte periculos pentru oameni care pot fi atacati. Un documentar a aratat acest lucru care se petrece in apropierea orasului Brasov, spunand ca ursilor le este mai simplu sa vina pentru mancare in oras decat sa vanaze animalele salbatice din padure, cea ce i-ar cunsuma mai multa energie.

Orasul are o clima apropiata de cea de tranzitie dintre temperat oceanica si temperat continentala. Verile aici dureaza doar 50 de zile, iar iarna in jur de 90. Temperatura verii aici obisnuieste sa se opreasca intre valorile de 22 si 27 grade Celsius, iarna temperatura scazand pana la -18 grade Celsius.

In anul 1992 sa inregistrat cel mai mare numar de locuitori din istorie, si anume 323.736 de oameni care traiau in orasul Brasov.

Cei care sunt in cautare unui loc de cazare in Brasov se pot interesa la multele hoteluri si pensiuni existente. Cei care doresc sa stea mai multe zile pot beneficia de ofertele hotelierilor, care doresc sa va ofere in pret cat mai convenabil pentru o vacanta lunga petrecut in oras.

Ofertele de cazare de la pensiunile din Brasov, difera fata de gradul ce confort si zona in care se situeaza pensiunea. Ofertele pot ajunge sub 100 de lei, dar pot urca si peste acest prag. Pensiunile din Brasov, de 2 si 3 stele va ofera in peisaj frumos in preajma lor, si multe optiune de distractie ca jocurile de biliard pana la plimbarile prin padurile din apropiere.

Foto via Panoramio

DISTRIBUIȚI