Un oras vechi, Sibiu

Romania are orase frumoase cu incarcaturi istorice mari, Sibiul este unul dintre ele. Sibiul este si resedinta judetului cu acelasi nume, si tot odata si cel mai mare oras din judet. Cu o populatie de 155.000 de locuitori este un oras important din punct de vedere economic si cultural. In anul 2007 Sibiul, alaturi de Luxembourg, a fost considerata Capitala Culturala Europeana.

Clima orasului este blanda, cu media precipitatiilor in fiecare an de 662 mm, cea mai mica valoare fiind in februarie de 26.7 mm iar cea mai mare in luna iunie, cand se inregistraza precipitatii de 113 mm. Media temperaturilor anuale este de 8,9 grade Celsius. Clima, relieful si solul orasului Sibiu creeaza conditii bune pentru o fauna si flora bogata.

Sibiul si zonele din imprejurimile sale sunt printre cele mai vizitate din Romania. Este si unul dintre cele mai bine pastrate centre istorice din tara, avand un numar mare de muzee care pot fi vizitate de turisti.

Sibiul a fost declarat oras in anul 1366, pana atunci fiind un important centru de comert, fiind cea mai importanta cetate germana timp de mai multe secole. Un moment important din istoria orasului s-a intamplat in anul 1671 cand s-a descoperit gaz metan in apropierea lui. Prima gradina zoologica din Romania a fost contruita la Sibiul in anul 1989. Cei mai multi locuitori a avut orasul in anul 1992 cand s-au inregistrat 169.610 de oameni ce locuiau in Sibiu.

Sibiul este unul dintre cele mai bine dezvoltate orase din Romania, din punct de vedere ecomonic deoarece este orasul care primeste cam cele mai multe investii straine, fiind foarte importante pentru o dezolvoltare buna a oraselor. Industriile ce se desfasoara aici sunt: constructoare de masini, confectii, produse alimentare si rechizite scolare.  Sibiul are 4 gari, fiind un important nod ferofiar al Transilvaniei.

Cei care sunt interesati de istorie vin in Sibiu pentru ca exista multe muzee si cladiri vechi care au o mare importanta pentru a intelege mai multe despre istoria tarii noastre. Sibiul este un oras aglomerat, dar frumos. Strazile sunt contruite intre cladirile vechi ale orasului care inca se mai pastreaza in stare destul de buna.

Daca cautati cazare in Sibiul veti gasi la hotelurile si pensiunile din oras si din preajma lui. Preturile la hoteluri sunt destul de mari, depasind frecvent suma de 150 de ron pe noapte. Pensiunile sunt mai accesibile pentru toti, preturile fiind in general sub 100 de lei. Multi care vin in Sibiu aleg si apartamentele ca optiune de cazare, sau chiar cortul in regiunile din apropiere. Regiunea din preajma Sibiului este foarte frumoasa, fiind inconjurat de munti care ofera peisajului o frumusele deosebita.

Sunt multe pensiuni in Sibiul, cele mai multe cu preturi rezonabile pentru turisti. Majoritatea se afla in partea periferiei, fiind locuri mai retrase, mai linistele si mai frumoase.

Foto via Panoramio

DISTRIBUIȚI