Turism la mare, Eforie Nord

Judetul Constanta este cel mai important pentru turismul litoral. Constanta este un mare judet din Dobrogea. Este cel mai urbanizat judetul din tara si ajunge pana la 717.151 de locuitori. Judetul se afla si pe locul 5 in privinta contributiei la PIB-ul Romaniei.

Orasul si statiunea Eforie Nord, este una dintre cele mai importante de pe litoralul romanesc. In 1894 aici a fost contruit un sanatoriu balneoclimateric de catre Eforia Spitalelor Civile din Bucuresti, an in care a aparut si statiunea Eforie Nord. Fiind a 2-a statiune ca marime de pe tot litoralul tarii noastre, are o importanta mare pentru cei care vin  aici. Se afla la 14 kilometri distanta de orasul Constanta, si la sud-vest de Lacul Techirghiol.

Lacul Techirghiol  este cunoscut pentru posibilitatea de tratare a mai multor boli datorita proprietatilor curative ale namolului. eforie nordAdancimea maxima este de 9 metri si este despartit de mare de un cordon de nisip. Concentratia de saruri a apei este de 95g pe litru, asta favorizand formarea namolului terapeutic. Lacul are o suprafata de 10.68 de kilometri patrati si este foarte des vizitat de cei care doresc sa se vindece de anumite afectiuni.

In apropiere se afla si un oras, Techirghiol. Orasul are o populatie de 7.108 de locuitori si se afla la 15 kilometri de Constanta, la 2 kilometri de Eforie Nord si la 4 kiloemtri de Movilita. Orasul este important pentru cazarea turistilor care vin sa viziteze Lacul Techirghiol sau in scop medical pentru a-si vindeca anumite afectiuni.

Plaja statiunii Eforie Nord are in jur de 3 kilometri lungime si o faleza de peste 30 de metri inaltime. Latimea plajei nu este foarte mare, dar in unele locuri atinge si 100 de metri. Statiunea are si o padure pe o suprafata de 30 de hectare. Aceasta padure pastreaza aerul proaspat tot timpul  aceasta fiind un avantaj pentru turistii care adora sa stea pe plaja respirand aerul curat al padurii. Statiune dispune de 19000 de locuri de cazare pentru turisti, oferite de hoteluri, vile, pensiuni sau case.

Aici este disponibila si o baza de tratament, cu posibilitati de tratare a afectiunilor reumatismale, inflamatii, boli cu privire la sistemul nervos periferic, afectiuni dermatologice, afectiuni respiratorii precum si alte boli. Bazele de tratament sunt functionale pe tot timpul anului. In sezonul rece locurile pentru cazarea turistilor sunt incalzite pentru a-i primi cum se cuvine.

Sunt multe hoteluri la Eforie Nord, ele oferind cazare pentru majoritatea turistilor la preturi rezonabile. Ofertele care apar in timpul verii atrag pe mai multi aici, reusind sa-si petreaca vacanta la mare fara prea multe resurse financiare.

Daca ai fost la Eforie Nord sau la Techirghiol puteti sa va lasati parerea despre vacanta voastra pe un forum turistic, unde cei care se vor uita ar putea alege sa vina aici.

Foto via Panoramio

Articol sustinut de Red Hotel

DISTRIBUIȚI