Transilvania, ținut de legendă

Spune legenda că, în inima Transilvaniei, pe Valea Târnavelor, veghează de pe la sfârșitul secolului XV Turnul Împăcării, ridicat de nemții transilvăneni. Turnul nu e tocmai un turn, e de fapt o încăpere, cu un singur pat, un singur scaun, un singur pahar, o singură furculiță, o singură lingură și o singură farfurie. Aici erau închiși, timp de două săptămâni, soții care doreau să divorțeze.

La o simplă căutare pe un forum turistic, dai de legende care mai de care mai frumoase, care te atrag ca un magnet  spre teritoriul de dincolo de pădure, Transilvania. Am ales legenda Turnului, din localitatea Biertan, aflată în inima Sibiului, tocmai pentru cine-și dorește o noapte de cazare într-un loc de neuitat, unde  cerutrile și necazurile sunt lăsate deoparte, iar unitatea și armonia devin priorități. Bine, nu tocmai în Turn se poate dormi peste noapte, dar hotelurile din zonă sunt o variantă la fel de bună, cu o singură condiție: aceea de a păstra pentru o seară senzația de un singur pat, un singur scaun, un singur pahar, o singură furculiță, o singură lingură și o singură farfurie.

Promovare turistică a fost făcută zonei din plin, se știe că Transilvania e una dintre cele mai frumoase regiuni ale României, faimoasă, în primul rând, datorită contelui Dracula, personaj creat de scriitorul Bram Stocker, devenit atracția numărul unu, mai ales pentru turiștii străini. Seria Twilight l-a transformat pe conte în sursă sigură de venituri pentru localnici și a adus un plus de imagine zonei. Pentru împtăimiți, de neratat e și Lacul Vrăjitoarelor, lângă poarta de ieșire din cetatea Brașovului.

Delimitată de Carpații Orientali, Carpații Meridionali și de Munții Apuseni, Transilvania oferă în același timp peisaje virgine, cât și zone moderne, unde distracția și buna dispoziție sunt puse pe primul plan.

La final, pentru curajoși, Podul Minciunilor, primul pod de fontă din România, are și el o legendă: se spune că orice perosană s-ar afla pe el și ar spune o minciună, s-ar prăbuși imediat.

Eu zic să ne facem bagajele, să plecăm cu sufletul ușor și cu ghetele lustruite, Transilvania ne așteaptă să ne introducă în atmosfera de odinioară, caldă și curată, numai bună pentru o vacanță de unde să te întorci cu bateriile încărcate.

Foto via

DISTRIBUIȚI