Timisoara mea

Chiar daca m-am stabilit de doi ani in Timisoara si am incercat pe cat posibil, in functie de timpul avut la dispozitie, sa o explorez, mai multi prieteni mi-au spus ca au auzit ca judetul Timis, mai ales imprejurimile Timisoarei, ascund locuri destul de interesante din punct de vedere turistic si socio-cultural.

Studiind mai multe puncte turistice de interes din partea de est a judetului, ne-am hotarat ca prima locatie pentru primul weekend sa fie Temeresti. Stiu, nu suna cunoscut prima oara cand auzi de aceasta localitate, acest sat, dar am observat ca este pozitionat foarte strategic de multe obiective din zona precum Manastirea izvorul lui Miron, undeva la 12 km distanta,  pestera acustica de la Romanesti 14 km, Valea lui Liman, un complex turistic frumos amenajat la 22 de km distanta, lacul Surduc la 24 de km, iar daca am dori sa ne aventuram mai departe in maxim o ora de mers cu masina ajungem la Cetatea Lipova, Cetatea Deva si Castelul Savarsin.

In concluzie o multime de lucruri de vizitat. Am ales de asemenea Temeresti si pentru linistea oferita si conditiile de cazare avantajoase gasite pe cazare Temeresti de care am aflat de pe acest forum de calatorii unde am aflat mai multe sfaturi despre cazare Timis printre care si cazare Buzias , un loc are il recomand cu caldura celor care vor relaxare si liniste. Am fost acolo de cateva ori dar nu am stat perioade lungi, fiind la doar 30 de km de Timisoara mi-am permis sa ma si intorc in aceeasi zi, dar recomand ca acolo sederea sa fie de minim 1-2 zile, ca sa ramai indeajuns timp deconectat de la problemele cotidiene si stresul si aglomeratia din oras. In ultimii ani s-au facut investitii serioase si statiunea chiar iti ofera conditii pentru un weekend minunat. Poti face chiar si tratament cu celebrele ape bogate in saruri si minerale a caror descoperire dateaza inca din anul 1905, si de care se leaga si o celebra legenda, care este scrisa pe fantana din parcul central. Parc care este in acelasi timp o oaza de relaxare, dar si o lume vie, reprezentata in mare parte de veveritele care in ultima vreme au devenit foarte sociabile cu oamenii, se lasa hranite, uneori atinse.

Va recomand cu caldura sa va luati un asemenea concediu de weekend asa cum urmeaza sa fac si eu la Temeresti, unde sunt sigur ca ma voi simti minunat in comunitate si mai ales ca voi merge cu prietenii mei.

[Sursa Foto]