Statiunea Mamaia

Pe litoralul Romanesc sunt multe statiuni preferate de romani pe timpul verii. Cele mai importante sunt: Mamaia, Costinesti, Eforie Nord si Vama Veche.

Statiunea Costinesti este o statiune preferata in general de cei tineri si de studenti. Statiunea s-a dezolvatat intr-o mare destinatie de vara dintr-un sat pescaresc din anul 1960. Lacul de pe teritoriul statiunii masoare 7 hecatare in suprafata si este preferat de cei care vor sa practica sporturi acvatice.

Eforie Nord este o localitate si o statiune formata in 1894. Localitatea are in jur de 4.748 de locuitori. Plaja are 3 kilometri lungime iar in latime ajunge in unele locuri pana la 100 de metri. Aici exista o baza de tratament deschisa pe tot timpul anului, unde multi vin pentru a-si trata diferitele boli si afectiuni. Statiunea este importanta si pentru Lacul Techirghiol, lac cu suprafata de 10.68 de kilometri patrati, unde turistii pot sa-si trateze multe boli datorita namolului format acolo.

Vama Veche este o statiune din sudu litoralului. Este foarte frecventata de turistii mai nonconformisti care vor doar sa se distrezemamaia-2 cateva zile pe plaja. Statiunea a fost promovata foarte mult si de formatia de muzica rock Vama Veche care a atras multi turisti.

Statiunea Mamaia este cea mai importanta de pe litoral. Cu o plaja de 8 kilometri lungime si in jur de 300 de metri latime atrage cei mai multi turisti de pe tot litoralul. Adancimea mica a apei pana la o distanta considerabila ii atrage pe cei care au copii pentru ai putea supraveghea mai bine. Pe plaja lunga a statiuni au fost contruite mai multe locuri unde puteti sa va distrati sa mancati sau sa va petreceti noptile.

Pe teritoriul statiunii Mamaia este construit si cel mai mare parc acvatic de pe tot litoralul Aqua Magic este locul perfect de distractie pentru copii, care pot alege intre toboganele cu ala, piscinele sau restul locuri.

Telegondola este si ea frecventata  de turisti. Inaugurata pe 16 iulie 2004 ofera o panorama de la 50 de metri a intregii statiuni Mamaia. Traseul sau de 2.1 kilometri poate fi parcurs in 7 minute, timp in care puteti admira statiune de sus.

Pentru cei mai tineri statiune este un mare interes si pe timpul noptii cand luminile aprinse ofera locuri perfecte de plimbat, pe plaja sau printre localurile de pe malul marii.

Exista este 60 de hoteluri la Mamaia, care reusesc sa cazeze in jur de 20.000 de turisti. Acestia pot alege dintre multele hoteluri de 2 sau 3 stele pana la cele de 5 stele care ofera un confort ridicat si posibilitati mai multe de a va petrece timpul liber.

Foto via Panoramio

DISTRIBUIȚI