Sfaturi pentru cei care merg pe plaja

Cu totii stim ca destinatia favorita a romanilor pentru vacanta de vara este mare, Marea Neagra. In fiecare an litoralul atrage in jur de 1 milion de turisti dornici de distractie pe malul marii. Unii aleg sa faca plaja pe nisipul fin al marii, altii vor sa se scalde in apa calda, altii aleg sa petreaca noptile prin cluburile de noapte si barurile din apropiere. Orice ati alege sa faceti nu trebuie niciodata ignorate sfaturile specialistilor in domeniu care au cateva recomandari pentru voi. Stim cu totii despre razele ultraviolete care sunt periculoase pentru piele si pot cauza boli grave, pe care nu am dori sa le avem niciunul.

Cei care prefera bronzatul trebuie sa stie ca expunerea la scoare prea mult timp poate avea efecte grave. Expunerea excesiva a pielii la soare poate accelera aparitia ridurilor si a arsurilor, care ne pot face viata mai grea. Trebuie sa stiti ca este recomandat sa va expuneti treptat la razele soarelui, incepand din prima zi. Un lucru care trebuie stiut pentru cei care vor un bronz rapid, este acela ca alcoolul incetineste bronzarea pielii, deci este important sa nu consumati alcool inainte de a merge pe plaja cu scopul de a te bronza. Nu evitati sa folositi creme protectoare pentru piele, care de cele mai multe ori se arata folositoare.  Orele recomandate expunerii la soare sunt inainte de 11:00 si dupa ora 16:00, intre aceste ore nivelul radiatiilor fiind foarte mare, cea ce ridica riscul aparitiei unor probleme la nivelul pielii si nu numai. Este important sa ne hidratam pe durata verii cand este foarte cald afara, recomandat este sa bem minim 2 litri pe lichide pe zi, dar in zilele foarte calduroase acest nivel poate fi depasit.

Inainte de a merge la plaja se recomanda sa faceti un dus pentru a degresa pielea si sa nu va dati cu parfumuri sau lucruri asemanatoare care vor face pielea mai sensibila. Cand faceti plaja este bine sa faceti pauze de cateva minute la fiecare 20-30 de minute, pentru a lasa pielii timp de „relaxare”, dupa care sa reveniti la sedinta de plaja.

Persoanele care nu ar trebui sa se expuna prea mult la soare sunt copii si femeile gravide pentru a evita probleme ulterioare. Persoanele bolnave de tiroida ar trebui sa evite mersul pe plaja fiindca razele soalare se reflecta si in nisip si apa, cea ce ar putea afecta sanatatea acestora.

Dupa ce am luat in considerare toate aceste sfaturi si ne-am asigurat ca nu facem o greseala putem pleca linistiti catre plaja fara sa facem exces.

Foto via I Love Constanta

DISTRIBUIȚI