Orasul Sighisoara

Sighisoara este un oras aflat in judetul Mures, cu o populatie de 32.304 de locuitori, conform recensamantului din 2002.

Judetul Mures are o suprafata de 6.714 kilometri patrati si se afla in Transilvania. Raul Mures, care strabate judetul, a dat si numele judetului de astazi. Judetul Mures se intinde intre 2 culmi muntoase de la Calimanu si Gurghiu pana in zona Podisului Tarnavelor si Campiei Transilvaniei. Zona este locuita si de romani si de maghiara, in proportii aproape egale. Peste 50% sunt romani, dar in jur de 40% din populatia din judetul Murest sunt de nationalitate maghiara.

Sighisoara este un oras cu un istoric interesant, pentru cei pasionati de acest domeniu. Localitate de la Sighisoara a fost intemeiata deSighisoara germani, care au venit aici colonizand zona. Orasul mai este infratit cu alte 5 orase din strainatate. Scoala din Deal de la Sighisoara este mentionata pentru prima data in anul 1522 si este una dintre cele mai vechi scoli din Transilvania. Dupa revolutia din 1989 scoala a primit numele de Liceul Teoretic Joseph Haltrich aici preandu-se in 2 limbi, romana si germana. Scoala contine mai multe colectii importante pentru ea. Profesorul Franz Friedrich Fronius a facut un ierbar care contine peste 1000 de specimene primite de la alti botanisti. Acum ierbarul se afla la scoala din Sighisoara. O alta colectie, Colectia de Melci Reinhardt, dateaza din secolul XIX si a fost donata de Karl Reinhardt, un farmacist din oras. Colectia cuprinde 100 de specimene din Transilvania, Europa si unele din locuri exotice. Aici se mai afla si o colectie de pasari cu peste 500 de specimene impaiate, colectii geologice si colectii de resturi ale unor fosile.

Aici s-au nascut multi oameni de valoare ai romaniei. Marioara Tanase, o cantareata de muzica populara si romante s-a nascut aici in anul 1940. Josef Gull, nascut in 1820, a fost primarul localitatii intre anii 1866 si 1881, dar si un important om politic si jurist. Tot aici s-a nascut si Vilmos Apor, in anul 1892, considerat sfant de biserica catolica. El a fost si episcop alt Bisericii Catolice intre anii 1941 si 1945.

Daca sunteti in cautare unui loc de cazare in Sighisoara, puteti apela la serviciile multor companii specializare si agentii de turism cunoscute. Chiar si cu aceste metoda, puteti sa va informati si singuri, apeland la pensiunile si hotelurile din oras sau apropierea lui. Pe langa hoteluri si pensiuni, mai gasiti cazare si la vile sau cabane. Preturile in zona sunt putin mai mari, multe depasind 100 de lei. Cele mai multe pensiuni care ofera cazare la Sighisoara au 3 stele, fiind foarte confortabile, cu locuri de distractie multiple.

Foto via Panoramio