Managemenul calatoriei

[dropcap]P[/dropcap]roblema timpului si a bugetului pentru calatorii si vacante este una raspandita, dar si atunci cand se gasesc resursele necesare pentru aceste activitati putem sa nu avem o destinatie sigura. In Romania exista o varietate de locuri de vacanta ,dar, din pacate ,acestea nu sunt suficient de promovate si nu sunt cunoscute publicului.

In inima Muntilor Apuseni , la poalele Bihariei, in judetul Alba este situata o frumoasa comuna numita Garda de Sus. Aceasta are o suprafata de 8.211,27 ha si  17 sate in component sa. Este un loc ideal pentru a petrece o vacanta linistita si care implica cheltuieli destul de mici. Unitatile de cazare nu sunt o problema, existand o varietate de pensiuni, casute si campinguri. Pentru mai multe informatii despre acestea puteti accesa cazare Garda de Sus. Probabil va intrebati ce puteti face intr-un astfel de loc, dar fiti siguri ca exista numeroase obiective turistice in zona.

Unul dintre acestea ar fi rezervatia naturala Cheile Ordancusii, fiind una dintre cele mai inguste chei din Romania ( 4-6 m latime). Au in componenta lor peste 70 de pesteri,grote si portaluri,iar una dintre cele mai importante pesteri este Poarta lui Ionele. Pestera iese in evidenta prin intrarea sa imensa, de peste 15 m, si are o lungime de 60 m. Accesul in pestera este permis doar in prima parte, restul fiind inchisa pentru a proteja o colonie de lilieci.

In imediata apropiere a Pesterii Poarta lui Ionele se afla Ghetarul de sub Zgurasti si se remarca printr-o retea impresionanta de lacuri subterane. Pestera are 2 intrari dintre care una de dimensiuni spectaculoase.

[dropcap]T[/dropcap]ot in Muntii Apuseni gasim si comuna Albac cu o suprafata de  5389 ha. Aceasta are in componenta sa 16 sate, iar resedinta comunei poarta acelasi nume. Una dintre principalele ocupatii ale localnicilor este turismul local, in zona existand numeroase spatii de cazare. Va recomand ca pentru mai multe informatii sa accesati cazare Albac. Aici salbaticia si peisajele naturale au ramas nealterate, linistea si odihna sunt intalnite peste tot, iar sentimentul frumos de bucurie apare privind codrii verzi si ascultand susurul apelor. Pe langa aceasta atmosfera de relaxare putem sa vizitam si cateva locuri spectaculoase precum rezervatia naturala Cheile Albacului, Valea Ariesului , Manastirea Sf. Ilie.

Asadar in aceaste zone ne putem bucura de padurile de brad si molid care asigura un are pur, fara praf si alergeni dar si de o multitudine de obiective naturale si istorice.

[dropcap]P[/dropcap]entru a lua o decizie buna in ceea ce priveste locul de petrecere al unei vacante va recomand sa intrati pe un forum turism si sa va informati complet inainte de a pleca la drum.

DISTRIBUIȚI