Locuri frumoase din Bucovina

Bucovina este o regiune din Romania cu un potential turistic foarte mare. Nenumaratele obiective turistice si statiuni importante, fac din aceasta regiune o zona preferata de multi pentru a-si petrece vacantele.

Vatra Dornei este un municipiu aflat in Bucovina. Mai numit si Perla Bucovinei este situata in Depresiunea Dornelor la altitudinea de 802 metri. Localitatea are 13.404 locuitori raspanditi pe o suprafata de 144.34 metri patrati. Statiunea este cunoscuta cu mult timp in urma, fiind o statiune balneara si unde se practica spoturi de iarna frecvent. Statiune este foarte mult cautata de cei care vor o vacanta placuta, cu peisaje frumoase sau sa schieze pe partiile din apropiere. Pentru cei care vor sa sa-si imbunatateasca sanatatea, statiunea este recomandata datorita izvoarelor cu apa minerala, izvoarele termale, bicarbonate, calcice, magnezice si sulfuroase, mofete naturale de saruri de mare puritate si concentratie de CO2 sau namolul de turba din zona Poiana Stampei. Orasul care este si statiune, are in imprejurimi muntii si padurile care modeleaza peisajul in ceva mai special. Statiunea mai este renumita si pentru veveritele din parcul care se afla in centrul statiunii. Cele mai importante obiective turistice din cadrul Orasului Vatra Dornei sunt 2 muzee: Muzeul Etnografic al Bucovinei si Muzeul vanatorii si al stiintelor naturale.

Cei care vin aici pe timp de iarna pot sa practice sporturi de iarna pe cele 2 partii, Partia de schi Dealu Negru si Partia de schi Pac.

Partia de schi Dealu Negru are o lungime de 3000 de metri si o diferenta de nivel de 400 de metri. Partia a 2-a are o lungime de 900 de metri, cu o diferenta de nivel de 150 de metri.

Exista numeroase posibilitati de cazare pentru turistii care vin la Vatra Dornei, fiind o zona importanta a Bucovinei. De la cabane la hoteluri, fiecare cu oferte diferite de cazare, sunt locuri perfecte pentru a va petrece vacanta pe timpul iernii sau chiar a verii.

Cei care cauta cazare la Vatra Dornei se pot interesa ori la agentiile de turism din orasul lor sau direct la hotelurile si pensiunile din oras. Cei mai multi isi fac rezervari cu cateva zile inainte cand stiu ca a inceput sezonul vacantei , pentru a evita sa ramana fara un loc de cazare. Camerele din zona sunt dotate cu multe facilitate, hotelurile avand mai multe oferte de distractie, printre care si jacuzzi, sali de jocuri sau locuri special amenajare pentru gratare.

Cei care au fost deja in zona si au incercat anumite pensiuni si hoteluri s-au aratat in general multumiti de peisaj si conditiile oferite. In zona de la Vatra Dornei ai intotdeauna ce sa faci, poti vizita orasul, poti face drumetii pe munte, gratare la iarba verde sau sa practici sporturi de iarna. Vara sau si iarna puteti sa va plimbati cu ATV-ul sau showmobil-ul pe drumurile de padure. Daca ati fost intr-o excursie la Vatra Dornei puteti sa va spuneti parerea pe un forum turistic, unde sa impartasiti intamplarile voastre altora.

Fotografie via Panoramio

DISTRIBUIȚI