Locuri de cazare mai ciudate pentru turisti, in Romania

Intr-un articol realizat de echipa Cazare.info sunt prezentate „Cele mai ciudate locuri de cazare din România” , pe care unii dintre noi le-au incercat in tinerete. Articolul prezinta 5 locuri de cazare mai diferite si cudate pentru unii care se gasesc la noi in tara.

Turiștii convenționali au de unde alege, asta e sigur. Se spune însă că dacă ai văzut o cameră de hotel, le-ai văzut pe toate. Mai mult sau mai puțin adevărat. Dar cu siguranță, toate seamănă între ele, toate oferă cam aceleași servicii, doar condițiile diferă. Ei, dar ce se întâmplă atunci când vrem să renunțăm la convenționalitate, să dăm frâu liber imaginației și să ne încercăm norocul dormind în locuri mai puțin obișnuite, care nu oferă același confort, dar te pot face să  experimentezi multe alte senzații, de la frig la căldură, de la răul de înălțime la cel de mare sau de la admirație la frică?

În lume, sunt o multitudine de astfel de opțiuni. Găsim hoteluri din gheață, din nisip sau bomboane, construite în copaci, în pământ sau în apă. Practic, tot ce li se năzare peste noapte unora cu bani, se poate transforma în afacere de milioane, deoarece în unele cazuri, prețurile depășesc cu mult tarifele unor camere de hotel obișnuite.

Să nu credeți însă că, oricum ar fi construite și oriunde ar fi amplasate, aceste locuri bizare oferă numai condiții bune de cazare. Dimpotrivă, multe sunt gândite pentru a aduce turistul cât mai aproape de natură, sau să treacă prin anumite experiențe pe care nu are ocazia să le trăiască zi de zi. Spre exemplu, există hoteluri construite sub poduri, unde turiștii dorm ca boschetarii, sau hoteluri amplasate în vechi închisori, unde clienții sunt tratați aproape la fel ca și pușcăriașii adevărați. Imaginația omului e un lucru de mirare uneori, nu-i așa?

Din păcate, sau din fericire, depinde de cum vedeți voi lucrurile, România nu prea abundă în astfel de oferte neconvenționale. Cel puțin, dacă sunt, nu sunt foarte cunoscute.  Românii fie nu sunt amatori de senzații tari, fie preferă să meargă în străinătate pentru astfel de experiențe, din diferite motive. Cu toate acestea, există și la noi câteva modalități de a-ți petrece nopțile în mod neobișnuit.

Lista de mai jos enumeră câteva asemenea exemple, deși ”locuri de cazare” este o etichetă pe care nu aș pune-o tuturor opțiunilor de mai jos.

– Casa din copac de la Predeal
– Hotelul de gheață de la Bâlea-Lac
– Cortul
– Stâna
– Fânarul

Citeste articolul complet aici.

DISTRIBUIȚI