La mare la Costinesti

Litoralul Romanesc se bucura de un mare succes in fiecare an. Multi turisti vin anual la statiunile de pe litoral, vrand sa se racoreasca in apa marii sau sa faca plaja pe nisipul fin. Caldurile tot mai mare din ultimii ani reusesc sa „goneasca” pe oameni din orasele mari, plecand spre mare sau spre munte. Cei mai multi aleg litoralul Marii Negrea ca destinatie de vacanta pe timpul verii, fiind sezonul cand caldurile depasesc deobicei 30 de grade Celsius.  Datorita acestui mare succes, s-au dezvoltat multe statiuni pe litoral, fiecare cu anumite metode de distractie, menite sa-i atraga pe turisti.

Statiunea Costinesti a evoluat dintr-un mic sat pescaresc, din anul 1960 ajungand astazi una dintre cele mai mari statiuni ale litoralului, alaturi de Mamaia. Costinesti este si o mica localitate, cu o populatie de 905 de locuitori, conform datelor din anul 2002. Costinesti a reusit sa se dezvolte de la un sat pescaresc la o destinatie importanta de vara.

Cei  care prefera cel mai mult sa vina la aceasta statiune pe timpul verii sunt in general studentii si tinerii. In timpul comunismului aicicostinesti s-a construit un hotel si o serie de complexuri cu vile pentru cazare. Dupa revolutia din anul 1989 locurile de cazare deja construite au fost restarurate si modernizare, dar in plus s-au mai construit si altele, in special in partea de nord a statiunii.

Exista mai multe localuri unde va puteti distra pe timpul verii la statiunea Costinesti. Pe timpul noptii cele mai frecventate discoteci de tineri sunt Discotecile Ring, Tineretului si Vox Maris. Pentru cei care vor sa asculte muzica rock se pot duce la terasa White House unde puteti asculta piese din muzica din anii 60 pana cea de astazi. O alta atractie o reprezinta Epava Evanghelia. Un fost vas grecesc care a esuat pe aceste plaje in jurul anului 1960 reprezinta astazi un important punct de atractie a statiunii, aflat in partea de nord.

Aici mai exista si un lac, Lacul Costinesti, cu o suprafata de 7 hectare. Adancimea lui este mica, fiind perfect pentru a va scalda in el. Datorita nivelului crescut de sare din apa, aici s-a format un namol cu proprietati care pot vindeca boli ca reumatismul. Lacul este vizitat si de cei care vor sa practie sporturi nautice, aici avand ocazia sa faceti o plimbare cu hidrobicicleta sau cu barca.

Activitatea turistica care a ajutat la dezvoltarea statiunii a fost deschiderea unei mici tabere de pionieri in anul 1949. Dupa aproximativ 10 ani a fost deschisa si o tabara pentru cei tineri.

La Costinesti exista multe posiblitati de cazare. Hotelurile, pensiunile si vilele vin cu oferte care mai de care mai atractive in fiecare an pentru a atrage cat mai multi turisti pe plaja. Preturile sunt in general accesibile pentru oricine. Cei care cauta cazare la Costinesti mai ieftina pot sa se intereseze la persoanele care au case sau camere amenajate pentru turistii care vin la mare, preturile fiind mai mici.

Foto via Panoramio

DISTRIBUIȚI