Judetul Prahova si “Poarta Bucegilor”

Mergand la servici, ascult la radio pentru a mai afla ceva nou sau pentru a uita de micile probleme de zi cu zi. Intr-o dimineata ascultam sfaturi pentru a ne elibera de stres si de energia negativa, iar unul din ele era cam asa: este bine sa luam din ce in ce mai des contact cu natura si sa ne incarcam bateriile privind frumusetea ei salbatica.

M-am gandit la judetul Prahova, un judet alfat in regiunea istorica Muntenia. Este cel mai populat judet din Romania(cu exceptia capitalei Bucuresti), desi este al 33-lea din tara ca suprafata. Este cel mai urbanizat judet avand 2 municipii si alte 12 orase. Primul centru urban este Ploiesti,resedinta judetului, iar al doilea este Campina. Judetul este cunoscut si pentru regiunea turistica Valea Prahovei aflata in partea de nord-vest. Statiunea Busteni ar fi prima oprire din plimbarea mea alaturi de prieteni. Este asezata chiar la poalele muntilor Bucegi, aflata la 880 metrii altitudine.

Un loc foarte potrivit unde sa admiri “Poarta Bucegilor”, sa te rasfeti cu mancare bine facuta, vin fiert si servicii pe gustul nostru. Pe forum turism am gasit cazare Busteni si parca dorinta de a porni la drum s-a intensificat cand am vazut ce ni se ofera la un pret atat de accesibil. Dupa o noapte petrecuta la Busteni, ne-am hotarat ca urmatoarul loc de refugiu sa fie Sinaia, cel mai frumos oras declarat statiune montana din Romania. Aflat la 60 de km de Ploiesti, situat la poalele muntilor Bucegi, este cunoscut mai ales datorita importantei sale turistice. Aici se afla si castelul Peles, fosta resedinta de vara a regelui Carol I.

Cazare Sinaia mi-a oferit o gama larga de posibilitati de cazare parca pe gustul oricarui cetatean ce doreste sa-si petreaca timpul liber acolo. Planul era deja facut asa ca ne-a trecut prin minte ca la plecare sa vizitam un loc unic atat in Romania cat si in Europa si anume statiunea balneoclimaterica Slanic Prahova . Aceasta reprezinta un centru al sarii incluzand Muntele de Sare unic in lume si cea mai mare salina din Europa. Slanic Prahova este inconjurat de peisaje pitoresti dispunand de conditii de cazare, tratament si divertisment variate.

Orasul este intr-o dezvoltare continua si atrage o multime de turisti dornici sa vada lucruri cu adevarat importante ce apartin patriei noastre. Recomand pasionatilor de calatorii sa nu uite de orasul Breaza, un alt loc mirific incarcat cu traditie si istorie si totodata recomand tuturor sa viziteze judetul Prahova si sa se bucure de valorile adevarate ce contin un trecut demn de mandrie pentru fiecare cetatean roman.

Foto via

DISTRIBUIȚI