In Galați pe malul Dunării

Galațiul se află în sudul regiunii Moldova și este reședința județului Galați. Fiind cel mai mare oraș al județului cu același nume, Galațiul este al 8-lea oraș din țară ca populație, conform recensământului din 2011, când s-a stabilit un număr de 249.732 de locuitori. Orașul este totodată și unul dintre cele mai mari puncte economice ale țării noastre.

Acest lucru se datorează în principal amplasamentului său pe Dunăre. Astfel, puterea sa economică s-a dezvoltat în jurul Șantierului Naval, Portului Fluvial, în jurul Combinatului Siderurgic Arcelor-Mittal și în jurul Portului Mineralier.

 

Obiective turistice

Turismul este considerat ca fiind un atu al orașului Galați, aducându-și o importantă contribuție la viața economică a acestuia. Turiștii vizitează Galațiul datorită amplasamentului său de pe Dunăre, una dintre atracții fiind Faleza Dunării, dar și datorită multiplelor sale obiective turistice interesante. Amintim aici teatrele, muzeele, bisericile, mănăstirile, parcurile și locurile de recreere, monumentele și clădirile istorice aflate din abundență într-o așezare cu un astfel de trecut învolburat și interesant.

 

Cazare

Turiștii osteniți găsesc în gălățeni unii dintre cei mai ospitalieri oameni din țara noastră. Drept dovadă pentru acest lucru stau și multitudinea de hoteluri, pensiuni și apartamente în regim hotelier din Galați. Toate acestea sunt gândite și pregătite pentru oferirea de condiții și prețuri potrivite fiecărui buzunar, indiferent dacă plănuiți o ședere de o noapte sau chiar de câteva săptămâni. Cu locuri variind între 2 și 150, unitățile de cazare din Galați își așteaptă clienții pe tot parcursul anului, indiferent dacă vă aflați în scop turistic sau de business.

 

Timp liber

Bineînțeles, oricât de interesat ar fi de obiectivele turistice, turistul întotdeauna va căuta și altceva în locurile pe care le vizitează. Ori Galațiul știe acest lucru și vine în întâmpinarea acestor nevoi cu mai multe soluții de petrecere a timpului liber, atât ziua, cât și noaptea. Așadar, gurmanzii au la dispoziție foarte multe restaurante și pizzerii pe care le pot vizita sau de la care pot comanda la domiciliu. Indiferent de alegere, există posibilitatea de a gusta din preparatele tradiționale gălățene.

 

Pe lângă restaurante, viața de noapte este una deosebit de activă, prin intermediul cluburilor și barurilor din Galați.  Turiștii mai pot merge la cafenea, saloane de înfrumusețare, patinoar, săli de fitness, la plajă sau la baia comunală, în cazul în care timpul le permite.

DISTRIBUIȚI