In cautarea Romaniei

Imi place sa-mi cunosc si sa-mi  explorez patria, asa ca m-am gandit sa fac o excursie de weekend in judetul Bihor, un judet situat in nord-vestul Romaniei in care densitatea de atractii turistice este foarte mare.

Am aflat din diferite surse ca atat orasul Oradea, cat si imprejurimile acestuia imi pot oferii ocazia sa descopar locuri noi si deosebite din punct de vedere geografic cat si sa particip la evenimente socio-culturale, si sa am grija in acelasi timp de sanatatea  mea prin intermediul tratamentelor din statiuni. Asa ca am hotarat ca ar fi o ocazie inedita sa imi incep explorarea acestui judet interesant prin a  vizita pesterile renumite (Ursilor, Scarisoara, Vantului), Cheile Crisului Repede si nu in ultimul rand ma voi duce sa ma rasfat in oazele de relaxare precum statiunile Baile Felix si 1Mai care sunt in apropiere de Oradea. Ca sa intru in detalii sa va relatez ceva informatii gasite despre  Baile Felix, un loc plin de istorie si  traditie dar si in acelasi timp de servicii moderne si foarte bine puse la punct care iti dau oportunitatea de a te relaxa si rasfata intr-un mod foarte placut, situat la 8 km de Oradea , numai buna locatia pentru a realiza prima oprire din mica excursie din judetul Bihor . Pentru a fi sigur ca voi gasi cazare, intrucat merg intr-o perioada in care tratamentele de la aceste bai sunt foarte solicitate am cautat pe cazare Baile Felix de care am aflat cu usurinta de pe forum turistic si am ramas foarte placut surprins cand am vazut multitudinea de locuri de cazare  pe care le aveam la dispozitie  in functie de buget, conditii si servicii. Unele aveau doar cazare, altele includ in preturi si tratamente si diverse servicii de spa.

M-am informat despre Baile Felix si am aflat ca este cea mai mare statiune cu functionare permanenta din Romania, situandu-se pe locul doi, dupa litoralul Marii Negre in privinta numarului locurilor de cazare (hoteluri, vile , pensini sau apartamente inchiriate in regim hotelier) si prezinta foarte multe obiective turistice precum lacurile cu nuferi si lotusi populate cu broaste testoase si pesti exotici, strandul cu apa termala “Apollo” care are peste 100 de ani,iar la 2km este statiunea Baile-1-Mai,cea de-a doua oprire din mica excursie de weekend, unde intalnim Rezervatia  Naturala “Paraul Peta”, Strandul cu valuri (cel mai vechi din Romania) si Avenul de la Betfia (84 de metrii adancime). Deasemenea pentru a gasi cazare nu mi-a fost foarte greu, tot dupa acelasi tip, am gasit tot ce am avut nevoie pe Cazare Baile-1-mai.

 In concluzie sunt o multime de locuri de vizitat si numai bune de petrecut timpul liber dintr-un weekend. Am ales Baile Felix si 1 mai ca locuri de relaxare indeplinind toate conditiile necesare unei calatorii pline de placere si entuziast.

[foto]

DISTRIBUIȚI