Ignoranti fata de istorie

Fiind foarte interesat de istoria romanilor, mereu am fost atras de un loc, poate de unii ignorant, un loc cu o valoare semnificativa. Vorbesc despre judetul Prahova. Teritoriul acestuia a fost locuit din vremuri stravechi, acest lucru fiind atestat si de descoperirile arheologice din localitatile judetului. Fiind situat la intersectia drumurilor principale care faceau legatura dintre Tara Romaneasca, Transilvania si Moldova,  aici s-au remarcat niste evenimente istorice memorabile, unul dintre ele fiind prelucrarea resurselor naturale. Ma leg de acest aspect pentru ca aici s-a dat in exploatare prima rafinarie din lume , iar pentru noi trebuie sa fie o mandrie.

Plecand de la acesta premisa, am facut o hotarare democratica in familie sa petrecem cateva zile in judetul Prahova. Al doilea motiv care m-a determinat sa aleg Prahova, a fost faptul ca punctul forte al acestui mirif loc este turismul. Ca prim loc de popas am ales municipiul Campina, amplasat intr-un adevarat amfiteatru natural si situate pe Valea Prahovei. Este a doua resedinta de judet si reprezinta o atractie turistica pentru orice persoana care ajunge acolo. M-am informat de pe internet in privinta unui posibil loc unde sa dormim si am gasit cazare Campina amplasata cat mai strategic fata de principalele centre de interes. Biserica romano-catolica Sfantul Anton de Prahova si Castelul Iulia Hasdeu sunt cateva dintre  locurile ce trebuie vizitate cu mare drag.

Ca sa ne mai aerisim intr-un mediu cat mai natural si pitoresc, am ales ca urmatoarea oprire sa o facem pe Valea Doftanei, o oaza de vis, lipsita de surse de poluare si degradare a mediului. Este situata in partea nordica a judetului Prahova, intre vaile Prahova si Teleajen. Brarajul construit la intrarea in localitate formeaza un lac de acumulare imens ce poate fi asemuit cu o mica mare montana. Cazare Valea Doftanei mi-a eliminata problema legata de odihna.

Avand déjà doua repere nemaipomenit de interesante, mi-am amintit de  prima comuna din Romania ce este la nivelul standardelor europene si anume Cornu. Este situata in nord-vestul judetului Prahova, pe valea de mijloc a raului Prahova. Multi stiu ca acolo exista doua izvoare cu apa sarata ce au capcitati in vindecarea problemelor reumatice.

Am gasit pe cazare Cornu exact ceea ce-mi doream si acest lucru mi-a accentuat setea de judetul Prahova si de ceea ce el poate sa ne ofere. Recomand celor care nu sunt hotarati in privinta traseului pe care vor sa-l abordeze, sa aleaga cu incredere acest judet valoros atat din punct de vedere turistic, cat si din punct de vedere socio-cultural.

DISTRIBUIȚI