Despre importantul Castel Bran

La 30 de kilometri de orasul Brasov, un important oras pentru turismul romanesc, in culoarul Rucar-Bran se afla Castelul Bran. Castelul este un monument atat istoric cat si arhitectonic, fiind impreuna cu Castelul Peles, un important obiectiv turistic din zona. Mai numit si Castelul lui Dracula are o istorie interesanta si multe legende care au aparut. Legendele au aparut datorita lui Vlad Tepes si a unor intamplari reale.

Castelul Bran a fost folosit ca baza strategica in anul 1395 de catre Sigismund de Luxemburg. Castelul Bran a trecut prin multe intamplari istorice, astazi fiind un muzeu foarte interesant pentru cei pasionati de istoria Romaniei, dar nu numai. Bran-ul este contruit pe o stanca, fiind un punct important strategic al zonei. Muzeul din interiorul Castelului Bran se intinde pe toate cele 4 etaje ale sale, in el fiind expuse arme, armuri, articole de mobilier sau colectii de ceramica.

Arhiducele Dominic de Habsburg si surorile sale au revendicat castelul in anul 2000 ei fiind mostenitorii lui. Dupa 6 ani, in luna mai a anului 2006 acestia au devenit noii proprietari ai castelului. In anul 2009 statul roman a mutat obiectele ce-i apartineau, mostenitorii fiind nevoiti sa mobilele castelul cu obiectele proprii pentru a-l putea redeschide spre vizitarea turistilor. Pe 1 iunie 2009 castelul sa redeschis oficial pentru turistii care doreau sa-l viziteze.

In fata lui se afla mai multe tarabe de unde puteti cumpara suveniruri, tricouri cu acest castel, pliante cu informatii ale Castelului Bran sau alte obiecte interesante pentru turistii veniti acolo.

[box type=”note”]Localitatea Bran, aflata in Transilvania, judetul Brasov este cunoscuta mai mult datorita castelului Bran, care atrage foarte multi turisti. Numele de Bran vine din limba turca, unde inseamna poarta.[/box]

In aceasta localitate se desfatoare mai multe evenimente locale, cele mai importante fiind Masuratul Laptelui Zuzu si Ravastiul oilor.  Primul eveniment a avut loc pentru prima data in anul 2008, intre 19 si 20 iulie. Ravasitul oilor are loc in fiecare an la sfarsitul lui septembrie, cand se coaboara oile de la munte si sunt impartite la propietari

Multi turisti care vin in zona cauta cazare la Bran, ei pot gasi diferite pensiuni, vile sau hoteluri in localitatea Bran. Cele mai multe oferte de cazare apartin pensiunilor, fiind cele mai prezente in zona. Preturile difera de la cativa zeci de lei la chiar sute. In general cazarea la hotel costa mai mult, conditiile find mai bune,  dar nici conditiile de la pensiuni nu sunt rele, multi alegand pensiunile pentru noptile petrecute acolo.

Sunt multe pensiuni la Bran, in zona principalele oferte de cazare venind de la pensiuni. Pensiunile de la Bran nu au preturi foarte ridicate, avand in vedere zona in care se situeaza, o zona turistica importanta.

O stire importanta despre acest castel, este ca se afla pe primul loc in Europa ca cel mai scump castel si pe locul 2 in lume. Valoarea lui este estimata la 140 de milioane de dolari, fapt care se datoareaza mostenitorilor care au facut o treaba foarte buna cand l-au renovat.

Foto via Flickr

DISTRIBUIȚI