Despre Bucovina

Bucovina este o regiune istorica aflata in partea de nord a tarii. Zona Bucovinei se afla in partea Romaniei si in partea Ucrainei, fiind SANYO DIGITAL CAMERAimpartita aproape in doua parti egale. In anul 1775 regiunea Bucovinei facea parte din Principatul Moldovei. In 1849 a devenit Ducatul Bucovinei, urmand sa se uneasca cu Romania in anul 1918. Dupa 22 de ani, in 1940, pe 20 iunie, parte de nord a Bucovinei va fi ocupata de U.R.S.S, iar in 1991 ea devine teritoriul Ucrainei.

Denumirea de Bucovina apare oficiat odata cu inceperea administrarii habsburgice. In timpul acestei administrari, birocratii erau obligati sa invete limba romana. S-a introdus invatamantul obligatoriu in anul 1793, fiind disponibil in limbile germana si romana. La Cernauti a fost infiintata si o universitate, in anul 1875, Universitatea Franz Josef. Dupa datele culese din recensamatul care a avut loc in anul 1776, regiunea era locuita pe atunci de 70.000 de locuitori, dintre care peste 80% romani.

Judetul Suceava se afla in mare parte in zona Bucovinei. Localitatile care nu se afla in Bucovina sunt: Brosteni, Dolhasca, Falticeni, Liteni, Salcea si zonele din imprejurimile acestora. Judetul are o suprafata de 8.555 kilometri patrati, avand resedinta in orasul cu acelasi nume. Principalele cursuri de apa din judetul sunt Siretul, Suceava, Moldova  si Somuzul Mare.

Raul Siret se varsa in Dunare, fiind un important afluent al sau. El izvoraste din Muntii Carpatii Padurosi, aflati pe teritoriul Ucrainei, astazi regiunea avand numele de Cernauti. Izvorul se afla la o altitudine de 1238 de metri. Raul are o lungime de 706 de kilometri, dintre care 596 de kilometri in Romania, iar in Ucraina doar restul de 110 de kilometri.

Raul Suceava izvoraste din Masivul Lucina, aflat in Carpatii Orientali, in partea de nord-est a Romaniei. El strabate o distanta de 170 de kilometri. Raul se varsa in Siret, fiind un afluent indirect a Dunarii. Bazinul sau hidrografic ocupa o suprafata de peste 26% din teritoriul judetului Suceava.

Cateva localitati din judetul Botosani fac astazi parte din regiunea Bucovinei. Localitatile apartin comunei Mihaileni si ele sunt: Sinautii de Jos, Rogojesti si Candesti.

Bucovina este o regiune cunoscuta pentru bisericile si manastirile contruite de vechii boieri si domnitori ca, Musatinii, Alexandru cel Bun, Stefan cel Mare, Petru Rares, Stefan Tomsa sau Alexandru Lapusneanu. Manasitirile din zona au fiecare o culoare specifica. Manastirea Voronet este reprezentata de culoare albastru, Humor de culoare rosu, verde este caracteristica Manastirii Sucevita, Moldovita are culoare reprezentativa verde, iar Manastirea Arbore este reprezentata de o combinatie de culori.

Bucovina este un loc perfect unde sa va petreceti vacanta, avand multe obiective turistice de vizitat. Cei care cauta cazare se pot interesa la pensiunile din Bucovina. Preturile difera de locul unde sunt aflate pensiunile, dar in general se invart in jurul sumei de 100 de lei.

Daca doriti cazare ieftina, aveti la dispozitie ofertele de la cabane si vile, care au in general preturi mai mici sau chiar casele localnicilor care au amenajate camere speciale pentru turistii care vin in vizita in zona Bucovinei si cauta un loc de cazare.

Foto via Panoramio

Articol sustinut de Red Hotel

DISTRIBUIȚI