Descoperă Transilvania Medievală !

In articolul prezentat mai jos veti gasi prezentarea Transilvaniei medievale cu cele 7 cetati sasesti care se afla aici. Veti descoperi care sunt orasele si locurile unde acestea se afla si o scurta prezentare a istoriei, pentru a nu uita radacinile noastre.

Transilvania este o regiunie istorică a Românie, care cuprinde cele 7 foste cetăți săsești medievale: Bistriţa (Bistritz), Braşov (Kronstadt), Cluj (Klausenburg), Mediaş (Mediasch), Orăştie (Broos), Sibiu (Hermannstadt) şi Sighişoara (Schburg).  Între secolele XIV – XVIII, sașii au construit pe teritoriul Transilvaniei peste 250 de cetăți și biserici fortificate, în prezent fiind o mărturie vie a modului de viață și a organizării societății săsești din perioada respectivă.

În anul 1206 a fost întemeiată localitatea Nosen (Bistrița), odată cu prima colonizare a zonei Bistrița de către sași. Până în anul 1465 aceștia au construit 18 turnuri și bastioane, Bistrița devenind unul dintre cele mai importante orașe din Transilvania. Dintre construicțiile săsești, astăzi se pot vizita Turnul Dogarilor, înalt de 35 de metri, Biserica Evanghelică, aparținând secolului al XV-lea, și unele bucăți din zidul de apărare. Biserica Evangheliză a fost construită în stil gotic și are un turn înalt de 75 de metri.

Brașovul păstrează și în prezent spiritul medieval al unui oraș bine conservat de-a lungul anilor. Întemeiat în anul 1211 de Cavalerii Teutoni, Brașovul (Kronstadt) era locul de întălnire a oamenilor puternici și bogați, breslelor de aurari, țesători și postăvari. În anul 1395, sub poalele Dealului Tâmpa a fost ridicată cetatea Brașovului la îndemnul lui Sigismund de Luxembrug, din care în prezent se pot observa câteva bastioane, turnuri și o parte din zidurile vechii cetăți. Dacă ajungeți în partea Brașovului puteți întreba despre Moieciu, comună turistică situată în Zona Bran.

Grupurile de coloniști sași au ajuns în Cetatea Clujului în timpul regelui Ștefan al V-lea al Ungariei. Până la finalul secolului al XVI-lea ai fost construite în jur de 20 de turnuri, întreținute și apărate de breslele mesteșugărești. În prezent, se pot vizita Bastionul Croitorilor, Bastionul Pantofarilor și Turnul Pompierilor. În jurul Clujul se mai pot vizita lacurile de acumulare din județul Cluj sau Cheile Turzii.

Citeste continuarea articolului pe CazareClujNapoca.ro

DISTRIBUIȚI