Concediu in judetul Prahova

Ce este mai frumos decat un concediu petrecut alaturi de cei dragi in modestul judet Prahova ce gazduieste atractii turistice care mai de care mai interesante si mai pline de aventura ce se potrivesc perfect cu dorinta noastra de a vedea mereu lucruri noi.

Ca o prima optiune privind cea dintai oprire, am ales Cheia, o localitate situate la 60km nord de Ploiesti in comuna Maneciu. Fiind pentru prima data cand ajung acolo, am decis sa studies harta pentru a-mi usura munca. Geografic, se afla pe Valea Teleajenului, intr-o mica depresiune strajuita de Culmea Bratocea cu Varful Ciucas la nord, iar in apropierea satului se afla Manastirea Cheia. Statiunea Cheia este renumita de odihna si tratament din Romania, accesibila in toate anotimpurile. Este un loc minunat de relaxare si recreere pentru persoanele care sufera de suprasolicitare fizica si intelectuala. Ca tot omul am cautat pe internet oferte turistice de sezon si am gasit pe Cazare Cheia foarte multe locatii unde sa ne petrecem prea mult asteptatul concediu.

Astfel nu ne-am multumit cu un singur loc, asa ca am decis ca dupa 2 zile relaxante in statiunea Cheia, sa ne indreptam privirea spre cea de-a doua oprire si anume Azuga, o alta mandrie a judetului Prahova. Fiind situate la poalele muntilor Bucegi, Azuga este o statiune climaterica care se poate mandri cu prima partie de schi din Romania. Intre timp a devenit una dintre cele mai mari statiuni de schi din tara avand partii pentru toate categoriile de pasionati de schi. Cautand pe Cazare Azuga, oferta turistica ne-a atras parca un magnet si totodata ne-a dinedispus .

Dupa cateva zile petrecute prin celebrele statiuni montane, parca mediul urban ne chema sa-l vizitam si pe el. Asa ca am zis ca ultima oprire sa o facem in Ploiesti pentru a ne rasfata intr-un stil mai aparte vizitand muzeele si monumentele istorice specifice acestui loc. Pentru a apuca sa vizitam toate punctele turistice am hotarat sa ne cazam si aici deoarece gasisem cu ceva timp in urma cazare Ploiesti de nerefuzat. Casa memoriala Nichita Stanescu, Muzeul Ceasului Nicolae Simache, Muzeul de Istorie si Arheologie, Muzeul National al Petrolului si multe altele asteptau sa fie vizitate, iarasi noi avem de gand sa ne satisfacem acesta pofta.

In concluzie remarc faptul ca pentru a apuca sa te simti cu adevarat bine in acest judet, ai nevoie de mai multe zile la dispozitie pentru a apuca sa explorezi majoritatea locurilor mirifice si superbe ce te lasa cu un sentiment de amagire ca trebuie sa mai pleci si acasa.

DISTRIBUIȚI