Comuna Moieciu din Transvilania

Comuna Moieciu din Transvilania, judetul Brasov, s-a dezvoltat pe plan turistic datorita apropierii de importantul castel de la Bran. Cu o suprafata de 94,91 de kilometri patrati este orasul a 5.118 de oameni. Comuna Moieciu se afla la 28 de kilometri de cel mai important oras al zonei, Brasov. Se afla pe soseaua care leaga Brasovul de Campulung Muscel. Acest drum este cunoscut inca din perioada romanilor, in anul 106 dupa Hristos.

In vremea romanilor, acest drum era important, el legand Transilvania de Muntenia si orasul Cumidava, Rasnov-ul de azi cu Jidava, astazi Poenari de Muscel. Comuna este situata in culoarul Bran-Campulung Muscel, cu altitudinea maxima la Pasul Giuvala, in Fundata, cu 1235 metri altitudine.

Cea mai raspandita activitate a zonei a fost agricultura, preponderent cresterea animalelor. In zilele noastre s-a dezvoltat mult agroturistmul, in zona existand una dintre cele mai cunoscute statiuni agroturistice din toata zona Branului.

Multi oamenii de seama ai tarii noastre s-au nascut in comuna Moieciu, unul dintre ei fiind Ioan Aldulean, nascut in anul 1821 si decedat in 1871.

Zona Branului s-a dezvoltat in perioada comunismului, aici nereusindu-se face cooperativizarea agriculturii. Revolutia de la 1989 a avut un efect mare asupra dezolvatarii zonei. Zona fiind intr-o mare prosperitate economica, ea a reusit sa se dezvolte foarte mult, fiind astazi una dintre cele mai cautate zone turistice din Romania.

Datorita apropierii comunei de Castelul Bran ii oferta posibilitatea de a oferi cazare celor care vin in vizita la acest castel. Multi care viziteaza zona cauta cazare la Bran, fiind o zona frumoasa, ei vrand sa mai stea prin preajma pentru a se putea bucura mai mult de zilele relaxante si peisajele frumoase. Preturile nu sunt foarte mari, gasind oferte de cazare chiar si la 50 de lei pe noapte. Cei mai multi prefera vilele si pensiunile, fiind cele mai prezente in zona si cele mai accesibilite.

S-au contruit multe pensiuni pentru cazarea turistilor veniti in zona, cele mai multe oferind conditii bune de confort si preturi rezonabile pentru toti. Avand in vedere ca este o zona turistica din Romania foarte vizitata este normal ca preturile sa fie putin mai maricele ca in celelalte zone ale tarii.

Pentru cei care cauta cazare iefina in Moeciu, se pot interesa la pensiunile modeste, care au preturi cuprinse intre 50 si 100 de lei pe noapte. Pensiunea Mateo ofera cazare la 50 de lei pe noapte pentru mai mult de 3 nopti cumparate, un pret convenabil daca vreti sa stati in zona mai multe zile. Sunt si vile cu oferte asemanatoare, aflate in zone frumoase cu peisaje care va pot atrage, ele reprezentand un avantaj in alegerea locului pentru a va petrece noapte.

In concluzie Comuna Moieciu reprezinta un loc perfect unde sa va petreceti cateva zile de concediu, mergand sa vizitati imprejurile comunei.

DISTRIBUIȚI