Ce poti vizita in Rasnov

Cetatea Rasnov

Orasul Rasnov se afla in judetul Brasov, in parte de sud-vest a Depresiunii Brasov. Se afla pe cursul raului Ghimbasel, la altitudinea de 650 de metri. Localitatea are in jur de 17.094 de locuitori si o suprafata de 164.36 kilometri patrati.

Datorita pozitiei orasului, in centrul tarii in apropiere de Brasov,  in zona muntoase, are o activitate in domeniul schiului practicata de mult timp,

Cetatea Rasnov

atat la nivelul performantei cat si la nivel de agrement si distractia unora sau pasiune. Este o localitate foarte bine dezolvata din punct de vedere sportiv, aici existand un teren de fotbal unde se antreneaza echipele locate si o sala de sport care permite sportivilor sa faca antrenamente pe timpul iernii. In partea de sud a orasului se afla o importanta cetate, si anume Cetatea Rasnov, una dintre cele mai bine pastrate din fortificatiile Transilvaniei, aflata pe un deal din zona.

Cetatea Rasnov era un punct strategic de urmarire si de controlarea intrarii catre Transilvania dinspre Valea Rasnoavei. Prima oara cand a fost mentionata cetatea intr-un document era in anul 1335, cand tatarii au invadat zona, dar Cetatea Rasnov, datorita puternicei fortificatii, inca rezista atacurilor.

Cetatea poate fi vizitate de orice turist, impreuna cu muzeul unde sunt expuse arme, unelte, galerii de arta, mobilier vechi, armuri, copii a documentelor importante din vremea aceea sau obiecte de tortura folosite pe acea vreme. Turistii care vor sa achizitioneze suveniruri, pot face asta de la casele din apropiere unde sunt amenajate special pentru cei care vor sa cumpere lucruri pentru a-si aminti de cetate.

Mai multe cadre din mai multe filme au fost filme in zona cetatii, filme ca: Nemuritorii, Dacii, Mihai Viteazu sau filmul Columna. Zona a devenit populara in anul 2002 cand cativa regizori americani au ales Cetatea Rasnov ca platou de filmare pentru filmul Cold Mountain.

In anul 1802 un cutremur a reusit sa distruga o parte din turnurile cetatii, dupa ce in 1718 un incendiu a distrus si el o mare marte a cetatii.

Zona Rasnov este perfecta pentru o vacanta de cateva zile, in care doriti sa va relaxati si sa admirati peisajele din zona. Daca alegeti sa faceti o vacanta in zona puteti gasi cazare la pensiunile din Rasnov, foarte multe la numar si cu oferte bune pentru turisti. Preturile depasesc deobicei  50-60 de lei pe camera pe noapte, la pensiunile de 3 sau chiar 4 stele.

Pentru cei care cauta cazare in Brasov, oras ce se afla la doar 15 de Rasnov, se pot interesa la ofertele hoteliere din oras, pensiunilor, apartamentelor sau vilelor. Zona este un vizitata des de turisti, aceasta fiind unul dintre motivele dezvoltarii ei si contruirii numeroaselor locuri de cazare.