Ce faci când ești turist în Cluj

Vizitezi. Păi nu? Ce poți să faci în Cluj dacă nu să te bucuri cât mai mult de lucrurile extraordinare pe care le are de oferit turiștilor săi? Cum poți să îți arăți admirația față de realizările înaintașilor clujeni care au construit această așezare, altfel decât admirând și apreciind rămășițele de istorie împrăștiate peste tot în oraș?

În Cluj ai ce face, indiferent dacă ai un buget de om de afaceri sau de student necăjit. Poți începe cu lucruri simple, precum plimbările la Cetățuie, în Parcul Central sau o vizită la Grădina Botanică Alexandru Borza. Nu ai cum să regreți, indiferent dacă ești pasionat de natură sau nu. Ia-ți persoana dragă și fă o vizită în aceste locuri. Dacă nu știai deja, Cetățuia este unul dintre locurile cele mai romantice din Cluj, iar plimbările din nopțile de vară pe treptele ei, combinate cu priveliștea deosebită, sunt adevărate atracții pentru cupluri.

Dacă ești pasionat de muzee sau pur și simplu ești curios de lucrurile interesante din istoria orașului, poți vizita Muzeul de Farmacie, Muzeul Etnografic, Muzeul de Artă sau Muzeul Satului. Și multe altele.

Dacă însă muzeele nu prea sunt pe placul tău, poate ești mai impresionat de arhitectură, caz în care nu trebuie să ratezi vizitarea bisericilor și catedralelor care pur și simplu se confundă cu istoria orașului. Astfel de minunății arhitecturale vei găsi la Biserica Calvaria din Mănăștur, Biserica cu Cocoș de pe Moților, sau cele două catedrale din Piața Avram Iancu, respectiv Piața Unirii.

Poate cele mai impresionante locuri din Cluj sunt însă vestigiile fortificațiilor acestui oraș. Răspândite în tot Clujul, rămășițele vechilor cetăți au încă un aer istoric, în ciuda aspectului modern al locurilor din jurul lor.

Dacă faci abstracție pentru un moment de clădirile moderne din jur, de mașini, de oameni, de marcajele stradale, și îți concentrezi atenția doar pe bucata de monument din fața ta, poți să îți imaginezi o părticică din lumea pe care o reprezintă acea construcție rămasă din vremuri de mult apuse.

Frumusețile Clujului sunt multe și din cele mai diverse, iar pentru a reuși să le vizitezi pe toate în timp util, ai cu siguranță nevoie de un mijloc de transport care să te ajute în acest sens. Cea mai rapidă și mai comodă soluție este reprezentată de serviciile de închirieri mașini. La automobilele oferite de 321rentacar poți apela cu toată încrederea, pentru că te vor ajuta să îți completezi itinerariul în cel mai ușor și plăcut mod posibil.

DISTRIBUIȚI