Biserica Neagra din Brasov

Brasovul, un important oras turistic din Romania, are contruita o importanta biserica. Romania este cunoscuta pentru numar mare de biserici si manastiri construite. Numai fostul domnitor al Moldovei, Stefan cel Mare a construit 45 de manastiri. Foarte multi domnitori si boieri au facut acelasi lucru, Romania devenind un important „taram” al bisericilor si manstirilor din Europa.Cele mai multe manastiri se afla in Moldova, fiind si cele mai importante si cele mai vizitate, venind foarte multi perelini, dar si turisti straini interesati de frumusetea lacaselor de cult si de cultura noastra.  Una dintre importantele biserici din Romania este si Biserica Neagra.

Construirea Bisericii Neagre a inceput  in jurul anilor 1830, ea fiind finalizata in 1477. Se afla in centrul orasului Brasov si este destinata celor care apartin cultului evanghelist. Biserica este construita in stil gotic, initial fiind destinata catolicilor, mai apoi transformandu-se in biserica evanghelista. Este o biserica mare, cu latimea de 25 si 37 de metri, lungimea de 89 de metri si inaltimea maxima care ajunge la 42 de metri.

Biserica a fost distrusa in mare parte de un incendiu, dupa care refacuta cu mesteri veniti in strainate, pentru ca mesterii locali nu aveau cunostintele si experienta necesara pentru a realiza un asemenea proiect. Refacerea bisericii a durat aproape 100 de ani, acum ea avand interiorul cu multe influente din stitul baroc.

Biserica Neagra este cel mai mare edificiu religios contruit in stil gotic din parte de sud-vest a europei, biserica avand o capacitatea de 5.000 de oameni. Biserica neagra este cunoscuta pentru mai multe lucruri, nu doar datorita marimiile sale impresionate. In clopotnita aflandu-se cel mai mare clopot din Romania, cu greutatea de 6 tone.

Biserica Neagra are contruita si o orga cu 4 manuale a cate 56 de taste fiecare si un pedalier care are 27 de taste. Orga dispune de 63 de registre sonore fiind contruita de Carl August Buchholz, din Berlin. Ea a fost contruita intre anii 1836 si 1839.

Vizitarea bisericii se face dupa un anumit program facut special pentru fiecare luni din an, intre 15 iunie si 15 septembrie, intre ofere 10:00 si 17:00, in restul anului programul de vizitare fiind intre 10:00 si 15:30. Fotografierea  interiorului bisericii este interzisa, ele valorand foarte mult, prezentand elemente vechi si importante din punct de vedere istoric.

 

Cei care ati vizitat aceasta biserica puteti sa va spuneti parerea pe un forum turistic si sa incurajati si alte persoane pasionate de turism si cultura sa vina catre Brasov in scopul vizitarii ei. Multi vor sa auda parerile altora inainte de a vizita ei un obiectiv turistic, pentru a se convinge ca merita excursia. Biserica este pentru multi turisti motivul pentru care vin in Brasov. Cei care aud despre aceasta biserica vor sa vina sa o vada si ei, fiind curiosi de marimea si frumusetea ei.

Foto via

DISTRIBUIȚI