Baile Termale din Romania

Baile termale sunt bai cu apei calde provenite din izvoarele termale. Izvoarele termanel sunt izvoare naturale cu apa calda, carebaile termale depaseste temperatura locului geografic unde sunt situate. Apa izvoarelor poate contine sulf, clorura, carbon sau apa radioactiva. Romania dispune de multe astfel de statiuni, dar din pacate nu sunt promovate si valorificate la intregul potential pe care il au.

Baile Herculane este o statiune din partea de sud-vest a tarii, aflata la o altitudine de 168 de metri si la 25 de kilometri de granita cu Serbia. Temperatura apei de la izvoarele acestei statiuni poate ajunge si pana la 60 de grade Celsius si poate trata afectiuni prin mai multe metode, aerohelioterapie, baitermnale, bai in apasulfuroase, bai in ape sarate, chinetoterapie, hidrochinetoterapie sau alteposibilitati de tratament folosite pentru a vindeca cat maimulte boli si afectiuni.

Baile Felix este o statiunesituata in judetul Bihor, la doar 8 kilometri de importantul oras Oradea. Este o statiune cunoscuta in Romania, dar si in strainatate, apa din izvoarele sale reusind sa trateze afectiuni ca cele neurologice, ginecologice sau reumatismul prin mai multe metode medicale de tratament printre care: hidroterapia, electroterapia sau aerosoli.

Statiune Sovata se afla in judetul Mures, la 15 kilometri de Targul Mures. Situata intr-o zona de deal, are o clima de depresiune cu efecte sedative asupra organismului. Media anuala a temperaturii este de 7.7 grade Celsius, iar precipitatiile nu depasesc 750 mm pe an. Aceasta statiune este in general recomandata pentru cei care sufera de afectiuni ginecologice ca: insuficienta ovariana, cervicite cronice, metroanexite sau sterilitate.

Statiune Covasna se afla in curbura Carpatilor Orientali, la baza muntilor Bretcu. Statiunea se afla la 60 de kilometri de Brasov, drumul putand fi parcurs in aproximativ 1 ora cu masina, sau chair mai putin. Aici puteti trata afectiuni ca cele cardiovasculare, boli hepato-biliare sau boli digestive. Cei care vor sa ajunga din Brasov la Covasna trebuie sa stiti ca exista curse regulate cu microbuzul din gara Brasov sau din autogara Sfantu Gheorghe.

Exista si alte statiuni importante in Romania, foarte multe reusind sa-i multumeasca pe turisti, vindecandu-i de multe boli si relaxandu-i indeferent de situatie. Cele mai multe se afla in partea Campiei de Vest sau in Depresiunea Transilvaniei. Ele reprezinta un important factor turistic pentru tara noastra, in special pentru bolnavi, dar si pentru cei care cauta doar relaxare, fiind locuri potrivite de a va petrece vacanta in liniste alaturi de familia vizitand locurile din zona si obiectivele turistice din apropiere.

Daca ati vizitat deja unele statiuni turistice spuneti-va parerea pe un forum turistic, despre ce afectiuni ai reusit sa tratati pentru a ajuta si pe altii sa alea statiune potrivita pentru boala lor. Multi cauta parerile altora inainte de a pleca intr-o excursie pentru a se asigura ca totul v-a iesi bine.

Foto via Flickr

DISTRIBUIȚI