Atractiile Statiunii Mamaia

Litoralul Marii Negre se bucura de un succes turistic mare in fiecare an. Turistii care pleaca in vacanta pe timpul verii aleg in generalmamaia destinatia litoralului. Din cauza temperaturilor ridicate pe care toti incearca sa le evita, cei mai multi pleaca intr-o vacanta la mare pentru a se racori in apa Marii Negre. Sunt multe statiuni pe litoral, fiecare venind cu oferte cat mai bune pentru a atrage cei mai multi turisti.

Statiunea Mamaia este cea mai importanta de pe tot litoralul Romanesc.  Mamaia este si o mica localitate, cu sub 50 de locuitori, dar in timpul verii numarul creste semificativ. Plaja de la Mamaia este o fasie de nisip care desparte Lacul Siutghiol de apa Marii Negre. Cu doar 250-300 de metri latime, care o lungime de 8 kilometri, fiind printre cele mai mari plaje de pe litoral. De-a lungul plajei sunt construite mai multe baruri, restaurante sau discoteci unde va puteti petrece timpul liber dupa ce ati facut plaja sau ati stat in apa marii.

Lacul Siutghiol este un lac cu o suprafata de 1.900 de hectare. Are o lungime de 7.5 kilometri si lungimi care ating 2.5 kilometri. Pe suprafata lacului se practica sporturi nautice. Lacul este unul cu apa dulce, avand pe suprafata lui o insula calcaroasa, numita Ovidiu. Pe aceasta insula este construit un restaurant.

Un mare punct de interest turistic il reprezinta parcul acvatic Aqua Magic. Este un parc potrivit pentru distractia copilului, cu tobogane cu apa, piscine de mica sau mare adancime, jacuzii si alte locuri unde ne putem distra.

Satul de vacanta este si el un loc cautat de turisti. Exista mai multe restaurante, fiecare construit intr-un stil specific unor anumite zone. La mare cautare sunt si scoicine lucrate manual, formand suveniruri frumoase care sa va aminteasca de zilele petrecute pe malul marii.

La Mamaia a fost inaugurata in anul 2004, pe 16 iulie o telegondola care a costat aproximativ 3.5 miliarde de euro. Ea face legatura intre Cazino si Hotelul Perla. Intreg traseul masoare 2.1 kilometri si poate fi parcurs in 7 minute. Cu o viteza de 5 metri pe secunda, echivalentul a 18 kilometri pe ora, telegondola se inalta pana la 50 de metri oferind o panorama asupra intregii statiunii.

Pentru cei interesati de  cazare la Mamaia exista multe hoteluri cu oferte care va pot atrage. Hotelurile reprezinta in zona cele mai importante spatii de cazare, alaturi de pensiuni. Cele mai moderne hoteluri se afla in statiune Mamaia, ea fiind cea mai mare si cea mai importanta statiune de pe tot litoralul. Exista peste 60 de hoteluri care pot caza aproximativ 20.000 de turisti, hotelurile fiind chiar si de 5 stele.

Foto via Panoramio

DISTRIBUIȚI